reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 08.09.2017 21:48:54

Klavora rešuje slovensko čast na Madžarskem

Grega Wernig
Slovenska gimnastična reprezentanca bo madžarski Sombotel, tokratno postajo svetovnega pokala, zapustila razočarana. Razen Roka Klavore se namreč nihče ni prebil v sobotne in nedeljske finalne boje. Klavora ima pred sobotnim finalom četrto izhodišče na parterju.

"Danes smo imeli bolj črn dan. Bolj slabo smo nastopili, med dekleti se nobena ni uvrstila v finale. Težave so bile predvsem tam, kjer je bilo največ možnosti, Teja Belak na preskoku in gredi. Po dolgem času se je zgodilo, da nimamo nobenega finalnega nastopa in smo kar malo razočarani," je črto pod nastope ženskega dela ekipe potegnil trener Andrej Mavrič.

Od Lucije Hribar in Tjaše Kysselef tokrat finala niso niti pričakovali, Belakova pa bi ob normalni izvedbi vaje bila konkurenčna za boj za najvišja mesta. A je na preskoku padla v obeh poskusih in bila na koncu deseta, podobno uvrstitev pa je po padcu imela tudi na gredi. Kysselefova je na parterju vajo sicer naredila, a s prelahko oceno ni bila konkurenčna za finale, podobno pa je bilo s Hribarjevo.


"Izstopa Rok Klavora, ki je bil četrti na parterju, edini, ki je vajo dobro naredil, in edini, ki je prišel v finale. Sašu Bertonclju seskoka niso šteli in je imel nižjo izhodiščno oceno, Alen Dimic je bradljo naredil v redu, a s prenizko oceno, na drogu pa je padel na seskoku. Rok Klavora je v finalu, kar je dobro, vse ostalo pa slabo," pa je današnje nastope strnil trener telovadcev Sebastijan Piletič.

Luka Terbovšček je na parterju naredil vajo, a s preveč odbitki, da bi lahko prišel med finaliste, Andraž Lamut je padel pri prvem elementu z bradlje in tudi ostal praznih rok.

Pred enim tednom so v bolgarski Varni slovenski telovadci pritelovadili do petih finalov, Belakova je bila takrat na preskoku tretja.

Članki iz rubrike