Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.09.2017 15:46:19

Luka Janežič si je premislil, na domačem pokalu tuidi Maja Mihalinec in Maruša Mišmaš

psno
Tudi najboljši slovenski atlet zadnjega obdobja Luka Janežič bo konec tedna nastopil na atletskem pokalu Slovenije V Novi Gorici. Iz Atletske zveze Slovenije so sporočili, da se je evropski prvak do 23 let naknadno prijavil za tek na 400 m. Tako bodo v soboto in nedeljo ob zaključku sezone tekmovali skoraj vsi najboljši slovenski atleti.

V soboto se bodo tekmovanja v kraljici športov ob zaključku slovenske sezone na stadionih začela ob 15.20, v nedeljo pa ob 15.30. Med drugim bodo nastopili slovenski rekorderji Martina Ratej (kopje), skakalca s palico Tina Šutej in Robert Renner ter Veronika Domjan (disk), ne bo pa nastopila slovenska rekorderka na 400 m Anita Horvat. Prvič v sezoni bo po premoru zaradi poškodbe na startnem seznamu Maja Mihalinec.


Mladinska evropska podprvakinja in polfinalistka svetovnega prvenstva v Londonu Agata Zupin se bo prvi dan pomerila na 400 m, drugi dan pa še na tej razdalji z ovirami. Poleg Janežiča bo na 400 m tekel tudi Žan Rudolf, sicer rekorder na še enkrat daljši razdalji. Po poškodbi se vrača tudi Maruša Mišmaš, ki bo prvi dan tekla na 5000 m.

Maja Mihalinec, predlani je bila najboljša slovenska atletinja leta, zaradi poškodbe ahilove tetive v tej sezoni ni tekmovala in bo prvič nastopila v soboto v teku na 100 m. "V zadnjem mesecu se je moje zdravstveno stanje izboljšalo, zato sem se odločila za testno tekmo. Tako se bomo lažje odločili, kar je še treba narediti pred pripravljalnim obdobjem za naslednjo sezono. Žal pa še nisem čisto povsem nared," je pojasnila Mihalinčeva.

Značke: atletika, pokal

Članki iz rubrike