stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 26.06.2017 11:45:49

Slovenskim ekipam tri kolajne na EP v cheerleadingu

Slovenske ekipe so v Pragi na evropskem prvenstvu v tako imenovanem cheerleadingu, ki izhaja iz navijaštva, osvojile štiri kolajne; tri naslove evropskih prvakov in en naslov podprvakov. Ekipa Ladies je osvojila zmago in srebro, ekipa Žabice se prav tako v domovino vrača z zlatom, kot tudi mladinska ekipa Sovice.

Zlato medaljo in naslov evropskih prvakov je v kategoriji mešanih ekip osvojila ekipa Žabice, ki je prejela 402 točki. Gre za eno najbolj atraktivnih kategorij v cheerleadingu, saj so tekmovalne točke sestavljene iz dvigov, metov, piramid, gimnastike in navijanja.


Prav tako je zlato medaljo in naslov evropskih prvakov osvojila slovenska ekipa Ladies in sicer v kategoriji cheer pom ekip. Dekleta so zmagala v konkurenci kar 24 ekip s prejetimi 396,5 točkami. Kategorija cheer pom ekip je najbolj znana po uporabi cofov, skokov in po različnih atraktivnih elementih. Prav tako je ekipa Ladies v podobni sestavi kot v kategoriji cheer pom ekip osvojila srebrno medaljo med cheer jazz ekipami. Poleg omenjenih ekip je zlato medaljo osvojila tudi mladinska ekipa Sovice v mladinski cheer jazz kategoriji. 

Slovenija je bila tako glede na osvojene medalje najuspešnejša država v članskem delu evropskega prvenstva. danes bo v Pragi še mladinsko EP.

Galerija
Značke: šport, sta

Članki iz rubrike