Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 25.06.2017 20:14:34

Aleksandra Podgoršek prvo ime državnega prvenstva

Aleksandra Podgoršek, članica Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana, ki je komaj januarja prestopila v člansko kategorijo, je bila prvo ime dvodnevnega državnega prvenstva. Podgorškova je sobotni mnogobojski kroni dodala tri naslove v finalih z žogo, s kiji in trakom, v finalu z obročem pa je zmagala njena klubska kolegica Aja Jerman.

V organizaciji Kluba za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana pod okriljem Gimnastične zveze Slovenije so ljubljanski gimnastični center za dva dneva zasedle ritmičarke, saj so imele ta konec tedna državno prvenstvo vseh starostnih kategorij.


Med članicami je blestela še ne 16-letna Podgorškova, ki je skupno osvojila štiri naslove državne prvakinje, vključno z mnogobojsko krono in tako z državnim naslovom nasledila klubsko kolegico v Narodnem domu, Špelo Kratochwill. Slednji se po poškodbi ni uspelo pripraviti za nastop. Podgorškova je prepričljivo zmagala z 59,050 točke. Naslov državne podprvakinje je osvojila Jermanova (54,550 točke), prav tako iz Narodnega doma, ki je edina Podgorškovi v finalih odščipnila en naslov - najboljša je bila v sestavi z obročem. Bronasta je bila članica Most Iza Zorec (53,800).

Pri mladinkah je bila s štirimi naslovi najboljša Lara Pikovnik (Narodni dom), pri kadetinjah je bila s petimi naslovi najboljša Brigita Krašovec (Moste), pri najmlajših pa prav tako s petimi naslovi Tara Dragaš (Narodni dom).

Članki iz rubrike