oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

STA
STA
0 30.05.2017 22:39:45

Tokiću, Jorgiću in Galičevi se je pridružila še Fajmutova

V kvalifikacijah svetovnega namiznoteniškega prvenstva posameznikov in dvojic je bila v nemškem Düsseldorfu uspešna Manca Fajmut, ki se je v glavnem žrebu pridružila Bojanu Tokiću, Darku Jorgiću in Alex Galič. Vsi trije so bili vanj uvrščeni neposredno.

Fajmutova je v svoji kvalifikacijski skupini premagala Tunizijko Fadwo Garci s 4:0 in Indonezijko Hani Tri Azhari s 4:1 ter se brez predkroga uvrstila v prvi krog glavnega turnirja, v katerega je že bila uvrščena Alex Galič. Manj uspeha je imela Ana Tofant, ki je v kvalifikacijah premagala Avstralko Sarah Tan s 4:3, v odločilni tekmi za napredovanje pa je morala priznati premoč Estonki Airi Avameri.

Galičeva bo v prvem krogu glavnega turnirja ob 11. uri igrala proti Rusinji Jani Noskovi, Fajmutovo pa prav tako ob 11.00 čaka dvoboj z Avstrijsko Sofio Polcanovo.

Med posamezniki je bil blizu napredovanja Deni Kožul, ki je po zmagah nad Ircem Gavinom Maguirom in Panamcem Luisom Cortezom, oba je premagal s 4:0, v predkrogu izgubil Ericu Glodu iz Luksemburga s 3:4. "Kožul je bil v tem dvoboju preveč pasiven," je poraz Kožula komentiral slovenski selektor Jože Urh.



V sredo bo v prvem krogu glavnega turnirja Tokić ob 16. uri igral proti Mehičanu Marcos Madridu, Jorgić pa ob isti uri Korejcu Sangsuu Leeju.

Že v kvalifikacijah pa se je od nadaljnjega tekmovanja poslovil Jan Žibrat. Zanj je bil usoden Amin Ahmadian iz Irana, ki je zmagal s 4:0, v prvem dvoboju kvalifikacijske skupine pa je s 4:0 ugnal Munkhzoriga Jargalsaikhana iz Indonezije s 4:0.

Med dvojicami se je v nadaljnji krog uvrstila le Alex Galič, ki je s Švicarko Rachel Moret ugnala francoski par Pauline Chasselin in Stephanie Loeuillette s 4:1. S tekmovanjem sta po prvem krogu končala Tokić in Jorgić, ki sta morala priznati premoč švedski dvojici Kristian Karlsson in Mattias Karlsson, izid je bil 4:1 za Šveda, izpadla pa sta tudi Kožul in Žibrat. Med mešanimi dvojicami sta Jorgič in Galičeva izgubila proti drugima nosilcema Wong Chun Tingu in Doo Hoi Kem iz Hong Konga z 2:4. V torek sta bila v kvalifikacijah Jan Žibrat in Manca Fajmut v 1. krogu s 3:1 boljša od Fincev Alexa Naumija in Anne Kirichenko, popoldne pa sta morala v drugem krogu po štirih nizih priznati premoč Švedoma Antonu in Christini Källberg.

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike