oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

erika znidarsic sr Reporter.si

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je ...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

rp
rp
0 30.05.2017 20:34:36

Darilo za deveti rojstni dan – nastop na svetovnem prvenstvu

vszi
Iljas Lanazarov je bil član namiznoteniške reprezentance Turkmenistana že na lanskem ekipnem SP v Kuala Lumpurju, na letošnjem prvenstvu v Düsseldorfu pa je tudi zaigral.

Če na lanskem prvenstvu v Maleziji še ni dobil priložnosti za igro, pa je bilo tokrat drugače. V Nemčiji namreč poteka SP za posameznike in dvojice in prav v slednjih je dobil priložnost za igro. Ker se je to zgodilo na njegov deveti rojstni dan, je bilo to zanj svojevrstno rojstnodnevno darilo. S soigralcem Didarjem Šajmanovom sta sicer z 0:3 (-8, -5, -8) izgubila proti dvojici iz Filipinov, a si tega najmlajši igralec v zgodovini SP ni prav nič gnal k srcu.

"Bilo je zelo zabavno, posebej, ker sem igral na moj rojstni dan. Rad bi še izboljšal svojo igro, za kar moram samo čim več igrati," je dejal po dvoboju, na katerem ga spremlja tudi oče. Ta je dejal, da ga čaka še dolga pot, če hoče nekoč postati najboljši na svetu.

Ob vprašanju o njegovem najboljšem udarcu pa je devetletnik dejal: "Imam zelo dober bekhend, tudi dober obrambni blok, največ rezerv pa je pri napadu. Moj vzornik je Zhang Jike, doma ga zelo rad gledam na videu."

Iljas, ki z učenjem nima težav, njegov najljubši predmet pa je matematika, je med 8.30 in 14.30 v šoli, med 15.30 in 18.30 pa šest dni na teden vadi namizni tenis. Njegov oče ga noče voditi na preveč tekmovanj, saj pravi, da mora najprej izboljšati tehniko in predvsem telesno moč. "Trenutno je še preveč droben, za višjo raven potrebuje več moči in mišic. Finančno nas podpira tudi vlada, saj sredstva zveze ne zadoščajo. Za zdaj ima Iljas vso potrebno podporo," je povedal oče.

Iljas sicer v Düsseldorfu ne izigrava turista, ampak tudi po porazu v dvojicah ves dan preživi v dvorani, opazuje najboljše igralce sveta in se od njih uči. Drugače je povsem navaden otrok, ki rad igra igrice na očetovem telefonu ter je pice in hamburgerje.

"Veliko igralcev se z mano želi fotografirati, zato se počutim nekaj posebnega. Vsi bi se radi pogovarjali z mano, tako da bom moral izboljšati svojo angleščino," je še dodal mladenič.

Članki iz rubrike