Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Alenka Marinič 1 Njena.si

Osebno: Alenka Marinič, kot je javnost ne pozna

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 11.02.2017 21:37:17

Eva Sajko in Aleš Blaž do odličja

Gre Eva Sajko lahko do konca?
psno
Drugi dan na posamičnem svetovnem pokalu v nemškem Straubingu je bil namenjen tekmovanju v članski konkurenci.

Že v uvodnem dvoboju smo videli nastop Mateja Lepeja, ki igra za Brest iz Cerknice. Njegov nasprotnik ni bil nihče drug kot trenutno najboljši igralec na svetu, Srb Vilmoš Zavarko. Tu se je že vnaprej vedelo, kdo je favorit, kljub temu pa smo vseeno pričakovali malce več od mladega Pivčana. Na koncu je nastop zaključil pri 603. kegljih. Srb Vili, kot vsi kličejo Zavarka, je dobil dvoboj s 4:0, njegov rezultat pa je bil kar 671 podrtih kegljev. Srb se je potem igraje prebil tudi v polfinale, ko je bil še za sedem kegljev boljši kot v prvem dvoboju (678) in z veliko prednostjo ugnal tudi odličnega Madžara Norberta Kissa.

Zato pa smo z velikim zanimanjem čakali na nastop Kranjčana Aleša Blaža. Aleš je tokrat odigral toliko, kot je bilo potrebno, Estonca Markka Abela je pospravil s 4:0, v kegljih 578:541. V četrtfinalu pa ga je čakal stari znanec, Hrvat Hrvoje Marinović, ki se je v prvem boju kar dobro namučil, da je ugnal Čeha Dejdo, in to na keglje s 626:612. Aleš, ki igra sicer pri Konstruktorju iz Maribora, je zelo dobro začel dvoboj in si počasi nabiral prednost. Hrvat je nekako uspel dobiti dva niza, toda v kegljih je bil močno prekratek, saj je naš igralec slavil s 623:599 in se tako uvrstil v nedeljski finale. S tem je že prišel najmanj do bronastega odličja. To pa je po štirinajstih letih prva slovenska kolajna za moške v posamičnem svetovnem pokalu, potem ko je leta 2003 v Skopju slavil Uroš Stoklas. Obenem je Blaž prvi, ki je kolajno osvojil tako med mlajšimi člani kot zdaj tudi med člani.

V zadnji seriji osmine finala sta nastopili obe naši predstavnici. Obe sta bili zelo prepričljivi, zmagali suvereno s 4:0 in se uvrstili v četrtfinale. Eva Sajko se niti ni dobro ogrela, ko je odločila dvoboj proti Estonki Urve Piksar, ob koncu je bilo 561:475. Še z malo večjo razliko pa je slavila Brigita Strelec, ki je Čehinjo Veroniko Petrovo premagala s kar 611:508. Potem pa je naša Ptujčanka, ki sedaj živi, igra in trenira v Kranju, naletela na izvrstno Madžarko Anito Safrany, katero bomo v soboto videli tudi v Celju. V vseh nizih je bila Brigita vseskozi blizu, toda Madžarka jo je v končnicah vedno ugnala. Na koncu je Safranyjeva slavila s 594:553.

Istočasno smo gledali izvrsten dvoboj med Evo Sajko in Nemko Corrino Kastner, ki je bil vseskozi zelo tesen. Eva je uspela iztržiti dva niza in enega odigrati neodločeno, kar je bilo dovolj za uvrstitev v polfinale in s tem potrditev bronastega odličja. Tudi v kegljih je bila Mariborčanka, ki sedaj igra v Avstriji, boljša s 605:600. Tako je Eva poleg legendarne Marike Kardinar zdaj naša druga ženska predstavnica,, ki ima več kot eno kolajno. Pred štirimi leti je bila prva v Zalaegerszegu na Madžarskem.

V polfinalu čaka našo igralko Avstrijka Nicole Flamening. Aleš Blaž pa se bo za vstop v finale pomeril z domačinom, nam malce manj znanim Danielom Schmidom. Dodati velja, da na začetku nedeljskih bojev v konkurenci mlajših članov v polfinalu igrata Cerkničanka Maruša Forjanič s Srbkinjo Kristino Ljubenković ter Mariborčan Timi Jurančič ravno tako s srbskim igralcem Igorjem Kovačićem.

Trenutno imamo štiri brone. Vsi pa močno računamo, da se bo vsaj en od njih še olepšal.

Galerija

Članki iz rubrike