profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.02.2017 18:39:30

Kegljači v Nemčijo po novo kolajno v svetovnem pokalu

Brigita Strelec in Albin Juvančič bosta kot trenerja v veliko pomoč našim mladim igralcem.
psno
V Straubingu, ki leži v jugovzhodni Bavarski, se bo v petek začel svetovni pokal, ki je namenjen državnim posamičnim prvakom.

Najboljše kegljaške države imajo na tekmovanju tudi drugega posameznika (ali je podprvak ali pa najboljši tekmovalec iz te države). Prvi dan bodo 14. v tej konkurenci na delu mlajše članice in člani, ki bodo imeli na sporedu srečanja v osmini finala in v četrtfinalu. To pomeni, da bodo vsi zmagovalci dopoldanskih bojev ponovno nastopili popoldne, ko bomo dobili štiri udeležence polfinalov pri fantih in pri dekletih. Polfinalni boji bodo na sporedu v nedeljo, saj je sobota namenjena tekmovanju v članski konkurenci, v kateri bo to že pokal.

Trenerja mlade reprezentance Brigita Strelec in Albin Juvančič sta v Nemčijo pripeljala po dva svoja igralca. Ženski del tvorita Celjanka Patricija Bizjak in Cerkničanka Maruša Forjanič. Pri fantih pa bosta nastopila zelo vroča igralca iz naše domače lige, Tržičan Blaž Čerin in Mariborčan Timi Jurančič.

Trenerka mlade ženske reprezentance je Brigita Strelec, ki pa bo zelo obremenjena. Še aktivna članska reprezentantka, ki je lani zablestela na svetovnem prvenstvu, bo nastopila na članskem pokalu. Pred odhodom v Nemčijo je Brigita strnila opažanja in dejala: "Obe dekleti izžarevata ogromno želje po dobrem nastopu. Kolikor sem lahko opazila, se nahajata v kar spodbudni formi. Za uspeh pa bo treba imeti ne samo dober dan, ampak tudi malce sreče pri žrebu. Je pač tako, da lahko s slabim rezultatom napreduješ, lahko pa narediš rekorden rezultat, pa izpadeš. Seveda si želim, da bi vsaj ena preživela današnji dan in bi se lahko veselili kolajne."

Brigitin partner Albin Juvančič pa bo tu skrbel za oba mlajša člana, Blaža Čerina in Timija Jurančiča. Razmere v svetovnem kegljanju zelo dobro pozna. V Nemčiji in ravno v Straubingu je tudi že bil, zato je v pogovoru takoj opozoril na to dejstvo: "Res je, tu sem že bil, toda tekmovanje bo na popolnoma novem osemsteznem kegljišču. Po nekaterih karakteristikah je podoben kegljišču v Postojni, zato smo tudi zadnji trening opravili tam. Tako Blaž kot Timi sta v izvrstni formi in komaj čakata začetek. Upam, da se bo tudi žreb izšel, saj bo potem še več možnosti za uspeh. Težko karkoli napovedujem. Želim in upam pa, da bo vsaj enemu uspelo priti do nedelje, kar bo seveda za nas lep uspeh. V vsej naši ekspediciji vlada obilo optimizma."

Na dosedanjih trinajstih pokalih je Slovenija med dekleti osvojila kar petnajst odličij in je najuspešnejša v tem pogledu. Praznih rok so Slovenke ostale le leta 2004. Kar dvakrat je prvo mesto osvojila Barbara Fidel. S po eno zmago se lahko pohvalita še Andreja Razlag ki je bila najboljša leta 1999 ob prvi izvedbi tega pokala v našem Ankaranu, ter pred osmimi leti na Reki Nada Savič, medtem ko je bila tam Anja Kozmus tretja. Na zadnjih treh pokalih (2015 v Hirschauu v Nemčiji, 2013 v Zalaegerszegu na Madžarskem in 2011 v estonskem v Talinu) so Slovenke osvojile dve tretji in drugo mesto. Najprej Anja Ulaga in Polona Rogina bron in pred dvema letoma Urša Mejač srebro.

V moški konkurenci nismo imeli toliko uspeha. Pred štirimi leti se je brona med mlajšimi člani veselil Kranjčan Aleš Blaž, ki bo tokrat nastopil med člani. Prišli pa smo še do dveh srebrov in to leta 2000 v Franciji Postojnčan Sandi Hor in leta 2005 v Celju Klemen Mahkovic.

Upajmo, da se bo tradicija pri dekletih nadaljevala in bomo že desetič zapored med dobitniki odličij, čas pa bi bil, da svojo zakladnico končno spet obogatimo z novim odličjem pri fantih.

Galerija

Članki iz rubrike