Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

zšis/spk
zšis/spk
0 01.08.2023 11:30:20

Zlato na Poljsko, Hrvaško in v BiH

V Ljubljani je bila že tretjič zbrana evropska elita.
SINIŠA KANIŽAJ
Ljubljana je od petka do nedelje že tretjič zapored gostila močan mednarodni turnir v paraodbojki na pivki Beach Paravolley Ljubljana 2023.

V moški konkurenci so se igralci pomerili tako v paraodbojki na mivki stoje kot v odbojki na mivki sede. Stoje so se merili igralci iz Slovaške, Poljske ter iz Italije in Kazahstana. V odbojki na mivki sede so ekipe prispele v Ljubljano iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Gane, Grčije, Latvije in Slovenije. Žensko tekmovanje je potekalo v odbojki na mivki sede, konkurenca pa so bile odbojkarice iz Hrvaške, Poljske in Slovenije.



Trije prvaki

Poljska je nadaljevala svojo prevlado v Evropi. V Ljubljani so že tretjič zapored slavili v moški konkurenci stoje. V moški konkurenci sede je šlo zlato v Bosno in Hercegovino, zmago je slavila ekipa Spid Sarajevo, v ženski konkurenci pa so bile zlate odbojkarice iz Hrvaške (SDI Hrabri).



"Za nami je spet odlično izpeljan turnir v paraodbojki na mivki. Zasluge, da smo turnir v Ljubljani organizirali že tretje leto zapored, gredo ekipi, ki so jo sestavljali Boštjan Hrašar, Darko Đurić in Lena Gabršček. Tu so seveda še naši sponzorji, ki so v nas videli potencial ter podprli turnir. Največja zahvala, da je bil turnir v celoti izpeljan, kot je treba, pa gre našim prostovoljcem. Njihova pomoč je bila ključna, da je turnir potekal brez zapletov. Tudi letos smo v Ludusu spremljali napete obračune v odbojki na mivki. Čeprav šport še ni tako zelo poznan ter razširjen, smo tudi s svojim turnirjem dodali košček v mozaiku k promociji paraodbojke na mivki, ki bo septembra tudi prvič del sredozemskih iger v Grčiji. Čestitke vsem ter se vidimo drugo leto v Ljubljani," je v imenu organizacijske ekipe povedala Tija Vrhovnik.

Galerija

Članki iz rubrike