državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ou
ou
0 21.07.2023 16:41:03

Niso ga prepričali! Legendarni slovenski reprezentant končuje kariero, poslovil se bo pred ...

profimedia
Nekdanji izjemni slovenski odbojkarski reprezentant Mitja Gasparini se bo od odbojke poslovil v sredini avgusta.

Drugi konec tedna v avgustu bo Maribor odet v odbojkarske barve. Občinstvu v štajerski prestolnici se bodo na pripravljalnih tekmah proti Iranu in Azerbajdžanu predstavili slovenski članski reprezentanci, od reprezentančnega dresa in igralske kariere pa se bo poslovil Mitja Gasparini.

V četrtek, 10. avgusta bo v dvorani Tabor na sporedu dvojni program. Ob 17.45 se bodo Slovenke po robu postavile Azerbajdžanu, ki so ga v lanskoletnih kvalifikacijah za evropsko prvenstvo dvakrat presenetljivo ugnale. Isti dan bo ob 20.15 sledila še tekma moške izbrane vrste z Iranom. Reprezentanca z Bližnjega vzhoda bo tekmica slovenskih odbojkarjev nato še v petek, 11. avgusta, ob 18.35. Obe slovenski reprezentanci se bosta s tekmecema pomerili v sklopu priprav na evropski prvenstvi. Odbojkarice se bodo med elito stare celine merile od sredine avgusta v Belgiji, odbojkarji pa od konca istega meseca v Bolgariji.

»Veseli nas dejstvo, da bosta reprezentanci ponovno odigrali pripravljalni tekmi v Mariboru, kjer je bilo vedno poskrbljeno za naše športnike, tekme pa organizirane na najvišji ravni. Preizkus pripravljenosti bo pomemben za naši reprezentanci, saj se bliža eden vrhuncev sezone, evropsko prvenstvo. Prepričan sem, da bodo številni navijači pospremili tako dekleta kot fante na tekmah proti afirmiranima reprezentancama Irana in Azerbajdžana, saj bodo to edine uradne pripravljalne tekme naših reprezentanc v tej sezoni, odprte za javnost. Obstaja pa še en velik razlog za obisk, saj se bo od dolge in uspešne aktivne igralske kariere poslovil Mitja Gasparini in ne velja zamuditi priložnosti, da si ga še zadnjič navijači v živo ogledajo v dresu slovenske reprezentance,« je dejal Gregor Humerca, generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije. 

39-letni Gasparini je za odbojkarsko reprezentanco igral od leta 2005 in je bil kot eden nosilcev igre prisoten pri dveh srebrnih kolajnah na evropskih prvenstvih. V ekipo se je vrnil tudi za lansko svetovno prvenstvo, ko pa pod vodstvom Gheorgheja Cretuja ni imel večje vloge. Po prvenstvu se je znova poslovil od reprezentance, veliko pa je bilo govora, da bi ga kot nagrado za njegov prispevek prepričali za nastop na olimpijskih igrah v prihodnjem letu, a zdaj je jasno, da Gasparinija v Parizu ne bo. 

Članki iz rubrike