mrtvašnica, krsta Svet24.si

Zakonca se z adrenalinskih počitnic vračata v ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Šepet metulja, premiera (4) Njena.si

Kakšno vlogo ima v seriji Skrito v raju Alex ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

STA
STA
0 20.07.2023 09:42:34

Dan resnice za slovenske odbojkarje: kako visoko lahko posežejo v Gdansku?

Martin Metelko
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo danes odigrala četrtfinalno tekmo lige narodov.

Uvrstitev na zaključni turnir v Gdansku je bil primarni cilj, ki pa si ga želi izbrana vrsta nadgraditi z uvrstitvijo v polfinale, s čimer bi izenačila najboljši dosežek iz tega tekmovanja iz leta 2021. Za to bo morala v četrtfinalu premagati Japonce. Slovenija je z osmimi zmagami in štirimi porazi v predtekmovanju zasedla sedmo mesto, Japonska je bila za ZDA druga. Dolgo časa je celo vodila, a izgubila zadnji dve tekmi proti Italiji in Poljski, kar morda kaže, da pada v formi, nekaj takega se ji je zgodilo že lani.

Vsekakor pa gre za zelo neugodno in kakovostno ekipo, o čemer so se Slovenci na prejšnjih medsebojnih tekmah lahko tudi prepričali. Ekipi sta doslej odigrali pet medsebojnih tekem, trikrat so zmagali evropski podprvaki, dvakrat pa Azijci. V ligi narodov je izid 1:1, enako na tekmah njene predhodnice, svetovne lige prav tako, leta 2018 pa sta se merili na svetovnem prvenstvu v Italiji, takrat so bili boljši Slovenci.



V japonski ekipi, ki je zadnjo medsebojno tekmo, obračun lanske lige narodov, v kateri Slovenci niso blesteli, dobila s 3:1, blestita predvsem dva igralca. Oba igrata v Italiji, Yuki Ishikawa, tretji najučinkovitejši igralec za Milano, Ran Takahashi pa za Padovo. Slovenci, ki igre tekmecev še niso natančneje analizirali, bržkone bodo to storili na dan tekme, omenjenih igralcev - oba sta tudi odlična serverja, zagotovo ne bodo mogli povsem zaustaviti, če ju bodo vsaj delno, pa bodo opravili kar nekaj dela.

"Japonci igrajo hitro, moderno odbojko. Storijo zelo malo napak, imajo odličen sprejem, odlično obrambo in protinapade. So nadležni, vendar se jih da premagati, za to bo treba pokazati našo najboljšo odbojko. Če jih ne bomo premagali, z dosežkom v ligi ne bo nihče zadovoljen," meni mladi slovenski odbojkar Rok Možić, ki ima še naprej težave s peto, a bo ekipi lahko pomagal.

Značke: odbojka, liga narodov

Članki iz rubrike