Šolta Svet24.si

Foto: Na priljubljenem hrvaškem otoku z dodatnimi...

Vladivostok Svet24.si

V Vladivostoku aretirali ameriškega vojaka, tja ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

ou
ou
1 05.07.2023 15:03:59

Kakšna drama! Slovenci so vodili z 2:0, prednost zapravili, v napeti končnici pa ...

volleyballworld.com
Slovenci so v prvi tekmi turnirja lige narodov na Filipinih s 3:2 izgubili proti Poljakom.

Prvi niz se je začel izenačeno, Slovenci so bili v rahli prednosti, ki pa se je kmalu z nekaj neodločnimi napadi preobrnila v prid Poljakov. Te so prišli v serijo šestih zaporednih točk, ki so jih ponesle v prednost z 11:7. Ta je selektorja Gheorgheja Cretuja prisilila v prvo minuto odmora, ki je vendarle končala poljsko serijo osvajanja točk. To jim je uspelo in vse skupaj je privedlo do izenačenega zaključka niza, v katerem so Poljaki zadrževali točko prednosti, ki pa so jo pri 24:23 zapravili. Dve veliki napaki sta odbojkarjem v zelenem prinesli zaključno žogo. Še nekaj le teh na obeh straneh ni bilo izkoriščenih, na koncu pa je Rok Možič izkoristil zaključno žogo za 31:29. 

Tudi drugi del se je začel izenačeno, ekipi sta si izmenjavali točki. Ravno nekje na sredini niza pa so Slovenci prevzeli pobudo, povedli so s 13:9 in si ustvarili dobro podlago za nadaljevanje. To prednost so z dobro zanesljivo igro brez večjih napak uspešno zadrževali ter jo postopoma celo povečevali, dokler ni na semaforju pisalo že 20:14. Dve zaporedni točki nasprotnikov sta sicer Romuna prisilili v minuto odmora, v kateri je želel nekoliko umiriti svoje varovance. To se ni zgodilo takoj, Poljaki so se približali na 21:19, Slovenci pa so se pritoževali ker je sodnik oviral Roka Možiča, ki je na nasprotni strani poskušal sprejeti žogo. Niz so po tem uspeli brez večje drame pripeljati do konca in so si z nogo in pol že zagotovili sedmo zmago v ligi narodov.

V tretjem nizu pa so si hitro prednost priborili Poljaki, ki niso obupavali nad obračunom. Slovenci so nekoliko zaspali na svoji prednosti in so začeli tekmecem podarjati točke, kar Cretuja najbolj moti. Prednost tekmecev je hitro naraščala in pri 17:11 je Romun vzel timeout iz obupa. Njegovi varovanci sicer niso obupavali, vendar je bilo napak v njihovi igri še vedno preveč. Napaka v napadu Čebulja pa je tekmecem omogočila, da so izkoristili že prvo zaključno žogo.

V začetku četrtega dela so Slovenci spet ujeli pravi ritem in so bili spet izenačeni s tekmeci. Vmes so se te spet odlepili in povedli z 12:9, a sledile so tri zaporedne točke zelenih in ponovna priključitev. Vendar v zaključnem delu niza so tekmeci spet uspeli pobegniti z nekaj dobrimi servisi in to je zadostovalo za izenačenje na 2:2 in podaljšanje obračuna v odločilni peti niz. 

Ta se je začel izenačeno z izmenjavo točk na obeh straneh. Z nekaj neubranljivimi napadi pa so si Poljaki priigrali prvo večjo prednost in povedli s 6:3. Slovenci so se postopoma približevali in as Urnauta je prinesel prednost z 9:8. Zelo srečna točka Bieneka je izid spet preobrnila in Cretu je k sebi znova poklical varovance. V zaključku je še nekaj mejnih situacij šlo v prid rdeče-belih, ki so uspeli popolnoma preobrniti tekmo in so tretji niz dobili z 15:13 in tako skupaj s 3:2 v nizih.

Slovenska reprezentanca je tako turnir v Pasay Cityju začela z bolečim porazom, ki je bil tretji ob šestih zmagah. Zdaj so na lestvici lige narodov na četrtem mestu po točkah izenačeni z Brazilijo in Argentino in so še vedno na dobri poti do uvrstitve na zaključni turnir v Gdansku. Naslednja ovira na tej poti prihaja že jutri, ko jim bodo ob 13.00 nasproti stali Kitajci. 

Članki iz rubrike