Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

sta
sta
0 29.06.2023 19:38:40

Slovenski odbojkarji na Filipine po vstopnico za finalni turnir lige narodov

Martin Metelko
Slovensko moško odbojkarsko reprezentanco naslednji teden čaka tretji, zadnji turnir prvega dela lige narodov. Pred sobotnim odhodom na Filipine in tamkajšnji Pasay City so slovenski odbojkarji danes trenirali v Ljubljani. Na zadnjem turnirju bo glavni cilj Slovencev prikazati najboljšo igro in si zagotoviti vstopnico na zaključni turnir.

Izbranci romunskega strokovnjaka na slovenski klopi Gherogheja Cretuja so na prvem turnirju v japonski Nagoji izgubili proti Bolgariji (0:3), premagali pa Srbijo (3:1), Francijo (3:1) in Iran (3:0).

V francoskem Orleansu so na drugem turnirju premagali Argentino (3:1), Kanado (3:0) in Kubo (3:1), boljši pa so bili Brazilci (1:3).

Po osmih tekmah imajo Slovenci tako šest zmag in dva poraza in so na četrtem mestu lestvice. Najboljših osem se bo uvrstilo na zaključni turnir na Poljskem.

"Glavni cilj bo prikazati našo najboljšo odbojko. Za to bo potrebna stoodstotna zbranost. Upam, da bomo tudi vsi na sto odstotkih, da bomo vsi zdravi prišli na Filipine. Veselimo se tekem, verjetno najmočnejših do sedaj, ampak nimamo se česa bati," je dejal Žiga Štern.



Na zadnjem turnirju se bodo slovenski odbojkarji merili s Poljsko (5. julij), Kitajsko (6.), Italijo (7.) in Nizozemsko (9.). Kot pravi Čebulj, pričakovanja ostajajo ista kot na prvih dveh: "Izkazati oziroma prikazati moramo najboljšo možno igro in si nekako zagotoviti stoodstotno vstopnico na finalni turnir. Vemo, da bo ritem težek, da imamo tri zelo, zelo težke tekme z dvema vrhunskima ekipama. Predvsem moramo gledati na to, da pridemo vsi zdravi in brez poškodb nazaj," je dejal slovenski sprejemalec.

Poljska ima po osmih tekmah enako razmerje zmag in porazov kot Slovenija. Italijani so zaenkrat pri petih zmagah, Nizozemci pa pri štirih in trenutno zasedajo osmo mesto, še zadnje, ki pelje na finalni turnir. Kitajska je do sedaj vpisala le dve zmagi, šestkrat pa je izgubila in se nahaja pri dnu lestvice.

"Malo smo spremenili sistem igre brez klasičnega korektorja. Še vedno je nekaj stvari za izboljšati. Fokus mora biti na tem, da pridemo na evropsko prvenstvo in pa predvsem na olimpijske kvalifikacije res dobro pripravljeni, medtem ko želimo zmagati vsako tekmo. Pomembni bosta tekmi proti Nizozemski in Kitajski, tam si ne smemo privoščiti kakšnih spodrsljajev. Poljska in Italija sta prava testa, tista češnja na torti, proti katerima nimamo praktično česa izgubiti," pa je povedal Gregor Ropret.

"Na koncu moraš potrditi to, kar si naredil do zdaj. Vsak v tem poslu točno ve, da ne moreš reči, da smo mimo, dokler ne končaš naslednjih tekem. Vemo, da bo težak turnir, imamo dolgo pot pred nami. Ohraniti moramo mirno glavo in biti zbrani, ker imamo od tekme do tekme veliko točk, ki jih potrebujemo za mesto na svetovni lestvici," pa je zaključil selektor reprezentance Cretu.

Članki iz rubrike