profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

Hyalomma-marginatum_H Svet24.si

Eksotični orjaški klop osvaja alpske dežele in ...

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
1 26.04.2021 16:18:57

V petek bo znan zmagovalec slovenskega odbojkarskega pokala

M24.SI
V torek se bo začel zaključni turnir pokala Slovenije v odbojki. Na njem bo nastopilo sedem ekip. Pokalni zmagovalci bodo znani po petkovem finalu, naslov prvakov pa bodo branili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana.

V črnuški športni dvorani, ki bo prvič prizorišče pokalnega finala, se bodo za drugo lovoriko v letošnji sezoni potegovali Panvita Pomgrad, Salonit Anhovo, Krka, Hiša na kolesih Triglav, Merkur Maribor, Calcit Volley in ACH Volley Ljubljana, SIP Šempeter se je nastopu odpovedal.

Uvodni obračun turnirja bosta jutri, ob 14. uri, odigrala Panvita Pomgrad in Salonit Anhovo. V rednem delu državnega prvenstva so vse tri medsebojne tekme dobili Primorci, ki tudi zdaj ne odstopajo od vloge favorita. Sobočani bodo tekmo izkoristili predvsem kot priložnost, da se igralci, ki v minuli sezoni niso dobili veliko priložnosti za igro, prvič dokažejo.

Ob 17. uri bo sledilo srečanje Krke in HišeNaKolesih Triglava, ki sta se v tej sezoni med seboj pomerila trikrat, vsakič so bili boljši Gorenjci. Po premoru so se v dvorano na priprave za zaključek pokalnega tekmovanja vrnili tudi pri Krki.

Zvečer, ob 20. uri bo odigran še derbi prvega dne, obračun državnega prvaka Merkur Maribora in tretjega moštva državnega prvenstva Calcit Volleyja. Kamničani so na letošnjih medsebojnih tekmah slavili dvakrat, Mariborčani pa enkrat. Štajerci priznavajo, da so psihološko zelo izmučeni, a bodo vseeno dali vse od sebe.

"Na pokal bomo prišli kot na vsako tekmo. Na igrišče bomo stopili konkretno in dali svoj maksimum. Na kakšni ravni bomo jutri, pa je vprašanje. Za nami je fantastična, a hkrati tudi zelo izčrpavajoča finalna serija. Ne iščemo nobenih izgovorov in alibijev, še vedno bomo skušali igrati na najvišji možni ravni in videli, kako bo. Vse ekipe bomo v Ljubljano prišle z namenom, da osvojimo pokal, tudi naša," napoveduje Sebastijan Škorc.



V taboru Calcit Volleyja odkrito napovedujejo boj za lovoriko in so prepričani, da jo lahko osvojijo. "Naš cilj je finale oz. zmagati finale. Pokalno tekmovanje je tako, da se na vsaki stopnji odigra le ena tekma, zato imajo več možnosti za uspeh tudi druge ekipe. V četrtfinalu se sicer takoj srečamo z Mariborom, državnim prvakom. Žreb nam ni bil ravno naklonjen, se pa pripravljamo najbolje, kar se v tem obdobju da. Naredili smo nekaj korakov naprej in tudi nazadnje, ko smo igrali, mislim, da smo prikazali lepo in dobro igro. Pripravljeni smo, jutri pričakujemo trd boj in potem bomo videli, kako naprej," razmišlja kamniški kapetan, Mitja Gasparini.

ACH Volley Ljubljana v četrtfinalu ne bo igrali. Po odpovedi nastopa SIP Šempetra so se aktualni pokalni zmagovalci že uvrstili v polfinale, kjer bodo čakali na boljšega iz dvoboja med Panvito Pomgradom in Salonitom Anhovo.

Polfinalni srečanji bosta v sredo ob 17. in 20. uri, veliki finale pa v petek, 30. aprila, ob 18. uri.

Zadnje tri pokalne lovorike so osvojili odbojkarji ACH Volleyja Ljubljana, druga ekipa letošnjega prvenstva, ki je sicer skupno pri 12 naslovih pokalnih zmagovalcev. Z osmimi lovorikami sledi Salonit Anhovo, Calcit Volley in Merkur Maribor pa sta doslej zmagala po trikrat. Kanalci so nazadnje slavili v sezoni 2013/14, Kamničani v sezoni 2016/17, Mariborčani pa v sezoni 1994/95.

Zaključnega turnirja pokala Slovenije za ženske v letošnji tekmovalni sezoni ne bo, saj se najboljše slovenske odbojkarice že pripravljajo na kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

Značke: pokal, slovenija

Članki iz rubrike