Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

STA/ou
STA/ou
1 25.04.2021 20:59:51

KAKO VROČE V MARIBORU! Odbojkarji so odigrali SPEKTAKULARNO finalno tekmo!

M24.SI
Igral se je tudi peti niz.

Odbojkarji Merkur Maribora so novi državni prvaki. V peti, odločilni tekmi so v domači dvorani ACH Volley premagali
s 3:2 (-29, 19, 16, -24, 12) in s skupnim izidom 3:2 v zmagah osvojili svoj tretji naslov državnih prvakov ter prvega po letu 1993.

Z zmago so se Ljubljančanom, 17-kratnim prvakom, ki so lovili tudi svoj 17. zaporedni naslov, oddolžili za poraz v finalu letošnje srednjeevropske lige.


Varovanci Sebastijana Škorca, sicer najboljši že po rednem delu prvenstva, so v zmagah na posameznih tekmah že zaostajali z 0:2, poleg tega imeli v času finalne serije obilo zdravstvenih težav, a predati se niso nikakor želeli. Po zaostanku so izid v zmagah izenačili na 2:2, tako da je odločala peta tekma v Mariboru, na kateri so zaradi psihološke prednosti in trenutne forme celo prevzeli vlogo favoritov.

Jim je pa to zagotovo ustvarilo nekaj pritiska. To se je videlo v končnici prvega niza, v kateri so zapravili prednost, z nekaj napakami pa tudi omogočili tekmecem, da so povedli z 1:0.

Toda v nadaljevanju so se zbrali, sprostili in pokazali svojo kakovost. V drugem nizu gosti, pri katerih spet ni bil razpoložen korektor Božidar Vučićević, niso imeli nobenih možnosti, še večja je bila njihova premoč v tretjem. V četrtem se je ACH vrnil, finalna drama pa se je odločila v petem, v katerem so imeli najprej prednost gosti, toda tudi "tie brejk" je bil v slogu celega finala, Mariborčani so prišli do preobrata in naslova.

Članki iz rubrike