pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 02.12.2019 09:46:02

Boženk in Jakopin srednjeevropska prvaka

OZS
Slovenska odbojkarja na mivki Tadej Boženk in Vid Jakopin sta zmagovalca srednjeevropskega prvenstva, ki ga je gostila Ljubljana. Njun uspeh sta s tretjim mestom dopolnila Jernej Potočnik in Danijel Pokeršnik.

Sinoči sta si na tekmovanju v Športnem parku Ludus v Črnučah, na katerem je nastopilo 31 dvojic iz osmih držav, Jakopin in Boženk uvrstitev v veliki finale zagotovila z zmago z 2:0 nad Madžaroma Arturom Hajosom in Bencejem Strellijem, Pokeršnik in Potočnik pa sta v polfinalu po treh nizih klonila proti Čehoma Ondreju Redlu in Martinu Barti.

V velikem finalu sta se Boženk in Jakopin veselila prepričljive zmage nad Redlom in Barto. Tekmecema sta v prvem nizu prepustila le devet točk, v drugem sta jih Čeha zbrala 11.


"Vsak finale je treba vzeti resno in tudi tega sva se lotila povsem resno, brez podcenjevanja. V finalu sva sicer pričakovala slovenski par, žal se Pokeršniku in Potočniku ni izšlo, tako da sva morala midva braniti slovensko čast v finalu," je bil zmage vesel Boženk.

Pri dekletih sta si zlato priigrali Čehinji Martina Maixnerova in Marie-Sara Štochlova, ki sta v velikem finalu odpravili rojakinji Marketo Svozilovo in Miroslavo Dunarovo.

Tretje mesto je po zmagi nad Madžarkama Eszter Lutter in Zsofio Szombathelyi z 2:0 pripadlo Slovakinjama Jani Simanicovi in Barbori Tokosovi. Najvišjeuvrščeni Slovenki sta bili Klara Kregar in Katarina Fabjan, ki sta osvojili peto mesto.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike