franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 24.11.2019 21:17:52

Novogoričanke v Banjaluki do tretje zaporedne zmage

Odbojkarice GEN-I Volleya so v 7. krogu srednjeevropske lige v gosteh premagala Banjaluko Volley s 3:1 (-18, 18, 16, 22).

* Dvorana Borik, gledalcev 200, sodnika: Jurković, Kramar Šandl (obe Hrvaška).
* Banja Luka Volley: Ti. Đapa 4, Šorak 8, Ta. Đapa 1, Šakotić, Savić 4, Marković 1, Vujnić 14, Biberdžić, Kovačević 11, Ivković, Plavšić, Glišić 2.
* GEN-I Volley: Sillah, Ferlinc 3, Goršek 14, Velikonja Grbač 17, Spanou 15, Forštnarič 1, Mikl, P. Blažič, Kovač 17, T. Blažič, Leban, Jovanović, Žigon.

Novogoriške odbojkarice so v Banjaluki pri zadnjeuvrščeni ekipi lige izkoristile priložnost in se s tretjo zaporedno zmago prebile na tretje mesto prvenstvene razpredelnice, kar pomeni, da so zdaj vse tri slovenske ekipe povsem v vrhu. Tekma v Republiki Srbski ni postregla s posebej kakovostno igro, ekipi sta imeli težave s sprejemom, zato sta točke osvajale v serijah, slovenske podprvakinje pa so vendarle dokazale, da so boljše in prišle do četrte zmage.


Začetek tekme pa ni kazal na to. Domače so s servisi Jovane Kovačević prišle do vodstva 9:2, ga malo pozneje povišale na 13:3. Toda nato je sledila serija Slovenk, po dveh zaporednih točkah Neli Goršek, letošnje okrepitve iz Šoštanja, so se približale na 13:16. A to je bilo tudi vse, kar jim je uspelo, nekaj slabših sprejemov in napak je bilo dovolj, da so z 1:0 povedle Banjalučanke.

Nato pa so reči v svoje roke vendarle prevzele Novogoričanke na čelu z Mirto Velikonjo Grbač. V drugem nizu so začetno vodstvo s 7:3 z manjšimi težavami, domače so se sredi niza približale na točko zaostanka, zadržale do konca, na to pa v tretjem nizu z blokom Grbačeve spet povedle z 8:3 in mirno prišle do vodstva z 2:1.

Še najbolj izenačen in brez velikih serij točk je bil četrti niz. Še na 15. točki sta bili ekipi izenačeni, Anna Spanou je z dvema zaporednima točkama povedla svojo ekipo na +2, s točko Gorškove pa je prednost še narasla, gostje so vodile z 21:17. Toda domače se niso dale, znižale so na 20:21, trener Tilen Kozamernik je moral vzeti odmor, po katerem pa si je GEN-Volley zagotovil zmago, dokončne upe domačih je z asom razblinila Gorškova.

V novogoriški vrsti sta bili s 17 točkami najučinkovitejši Sara Kovač in Grbačeva, slednja jih je sedem dosegla z blokom.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike