Mobilna verzija
benedetti in cavazza 8_1_120 (2) Odkrito.si

Ksenija Benedetti in Boris Cavazza: v ljubezni ne ...

transavia, letalo Svet24.si

Začelo se je s prdenjem, končalo z zasilnim ...

Finalisti Eme Svet24.si

Nepričakovano slovo Tanje in ManuElle in dvojno ...

denar, pokojnine Svet24.si

Konec varčevalnih ukrepov za pokojnine

ženske spodnje hlače Najstnica.si

Skrivnost razkrita: Temu služi žepek na ...

sasa einsiedler Njena.si

Saša Einsiedler: Končno vem, kaj je zares ...

tina maze2 Njena.si

Podrobnosti poroda Tine Maze

STA
STA

Trasa Toura 2018 z vse več podrobnostmi

Reuters

Prireditelji kolesarske dirke po Franciji bodo v torek uradno razkrili traso Tour de Franca 2018, v javnost pa je že pricurjalo nekaj podrobnosti. Dirka, ki se bo zaradi nogometnega svetovnega prvenstva v Rusiji začela teden dni kasneje, naj bi vsebovala kocke klasike Pariz-Roubaix, vzpon na sloviti Alpe d'Huez in gorski kronometer predzadnji dan.

Že pred časom so potrdili, da se bo Tour začel 7. julija v Noirmoutier-en-l'Ileju, naslednji dve etapi bosta namenjeni sprinterjem, zatem pa bo 35-kilometrski moštveni kronometer.

Po uvodnem tednu po Bretaniji bodo kolesarji zavili proti vzhodu na kocke enodnevne klasike Pariz-Roubaix. Med prvim prostim dnem bo karavana opravila transfer proti jugu, kjer se bo dirka nadaljevala v Alpah, vzpon na Alpe d'Huez naj bi bil skoraj zagotovo eden od vrhuncev. Iz Alp bodo kolesarji šli v Pireneje, kjer bo odločilni del dirke, tudi z gorskim kronometrom. Največje kolesarske preizkušnje bo konec v Parizu 29. julija.

Čeprav se prireditelji skušajo vselej trudijo zadržati kakšno skrivnost o trasi, dobro obveščeni lokalni mediji vsako leto dobijo precej točne informacije. Tako so prepričani, da bo Tour 2018 devet dni gostoval na severu, tam naj bi se ena etapa končala v domačem mestu novega predsednika Mednarodne kolesarske zveze Davida Lappartienta. Francoski mediji so poročali, da obstaja velika verjetnost, da bo trasa z Alpe d'Huezom speljana tako, da bodo kolesarji vzpon premagali dvakrat. Gorski kronometer predzadnji dan sicer naj ne bi bil preveč zahteven, a bo 29 kilometrov speljanih po zelo razgibanem terenu, poroča kolesarski portal cyclingnews.

Značke: kolesarstvo , francija