Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 10.09.2017 18:49:13

Za uvod SP v Ljubljani gladka zmaga Slovenk

V Ljubljani se je začelo svetovno odbojkarsko prvenstvo igralk do 23 let. Slovenke, ki ciljajo visoko, so tekmovanje začele odlično, v svoji prvi tekmi po novih pravilih - te bodo na tem prvenstvu preizkušali - so v skupini A po vsega 56 minutah igre s 4:0 (15:11, 15:10, 15:10, 15:8) premagale Argentino.

Nekaj težav so imele v dvorani Stožice le na začetku tekme, ko pa so se znebile treme, so zaigrale vsaj približno, kot znajo, in zanesljivo zmagale. Boljše so bile v vseh elementih, iz napada so dosegle 28, z blokom devet, s servisne črte deset, z napakami tekmic pa 13 točk. Same so storile 14 napak, dobile štiri ase, vse že v prvem nizu.

Najučinkovitejši igralki v slovenski vrsti sta bili Iza Mlakar s 14 in Lana Ščuka z devetimi točkami, pri tekmicah je Antonela Fortuna dosegla 15 točk. Tina Grudina je dosegla štiri blok točke, Eva Mori pa tri ase.



Slovenija nastopa v postavi: Eva Mori, Darja Eržen, Ana Marija Vovk, Pia Blažič, Maja Pahor, Iza Mlakar, Lana Ščuka, Ela Pintar, Špela Marušič, Saša Planinšec, Anita Sobočan, Tina Grudina.

V ponedeljek bodo izbranke Alessandra Chiappinija pomerile z Dominikansko republiko. V skupini bodo sledile še tekme s Kitajsko, Tajsko in Egiptom.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike