Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.08.2017 21:32:54

Kovač: Nekje smo pozabili srce

alesfevzer.com
Slovenska odbojkarska reprezentanca je svoje nastope končala v četrtfinalu, v katerem jo je drugič na prvenstvu premagala Rusija. Povsem zasluženo, saj je bila boljša, kar priznavajo tako igralci kot selektor Slobodan Kovač.

"V kratkem časovnem roku smo izgubili značaj in srce. V dveh dneh smo videli dva popolnoma drugačna obraza mojih varovancev. Sprašujem se, kje smo grešili. Razumem, da se kdaj zgodi, da ti tekmec ne dopusti razviti svojih potencialov, a vseeno bi se moralo pojavljati uživanje in radost v igri. A mi smo bili mrtvi ves čas igre. V takih položajih je važno zdržati pritisk tekmeca. Treba se je boriti žog za žogo, točko za točko in se počasi vračati. A mi smo se samo gledali. Videli ste, koliko žog je padlo na tla, ne da bi reagiral libero, ne da bi reagiral kakšen drug. Tako res nismo mogli do zmage," je bil razočaran nad igro Kovač.

Slovenija tako ni ponovila srebrne medalje s prejšnjega prvenstva v Bolgariji. Cilj ji je bil kolajno ubraniti, kar jim ni uspelo, zato je Kovač prvenstvo ocenil kot neuspeh. "Da se razumemo, naš cilj je bil uvrstitev med najboljše štiri. Menim, da smo za to imeli sposobnosti. Zato je to neuspeh, zakaj bi se zadovoljili z majhnimi stvarmi. Moram priznati, da mi priprave na prvenstvo niso bile všeč in niso bile, kot bi morale biti, posledica tega je izpad v četrtfinalu. Izpadli smo z veliko Rusijo, a smo na prvi tekmi pokazali, da lahko premagamo tudi njo. Ni mi všeč, da sezono končujemo z alibijem, da smo izpadli zaradi utrujenosti. Slovenija je mala država, nihče je ne spoštuje, to se je tu še enkrat dokazalo, ko so nam kljub temu, da smo včeraj pozno končali obračun s Poljsko, danes dali igrati prvo tekmo, že tako spočite Srbe in Bolgare pa drugo. A proti tem se je treba boriti z rezultati, zato sem še bolj razočaran, ker smo danes izgubili," meni Kovač.

Značke: odbojka, ep

Članki iz rubrike