Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 31.08.2017 21:32:25

Podgorškovi ob prvencu na SP uspelo izpolniti cilj

Aleksandra Podgoršek, ki je pri komaj 15 letih osvojila naslov članske državne prvakinje v ritmični gimnastiki, je na 35. svetovnem prvenstvu v Pesaru upravičila pričakovanja strokovnega vodstva in izpolnila zadani cilj. Podgorškova je namreč v mnogoboju med 90 tekmovalkami končala v prvi polovici na 44. mestu, najboljši dosežek ji je uspel z žogo.

Mlada reprezentantka, ki je šele januarja prestopila v člansko kategorijo in konec julija dopolnila 16 let, je bila namreč z žogo celo 34., s kiji pa 36. Manjša nepazljivost in napaka pri obroču jo je takoj potisnila nižje; imela je 56. dosežek v tej sestavi, s trakom pa 47. Kljub temu je oba dneva kvalifikacij uspešno nastopila in pokazala, da je pred njo lepa prihodnost, da ima potencial za naprej, če ga bo le znala unovčiti.


Med posameznicami je ob Podgorškovi nastopila še ena debitantka na SP, Aja Jerman, ki je pred dnevi dopolnila 18 let. Tudi ona se je za prvi nastop med elito dobro odrezala, skupno je končala na 64. mestu, najboljši dosežek pa je imela s trakom, kjer je bila 51.

Danes zvečer bodo v Pesaru podelili še druga dva kompleta kolajn za finale s kiji in trakom. Prvi dan finalov sta šla naslova v Rusijo, natančneje v družino Averina, saj je bila z obročem najboljša Dina Averina, z žogo pa njena enojajčna dvojčica Arina Averina. v petek bo na sporedu finale mnogoboja, v soboto in nedeljo pa so na vrsti še skupinske sestave.

Članki iz rubrike