Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 13.08.2017 20:07:38

Pokeršnik in Zemljak s sijajno popotnico na EP

FIVB
Slovenska odbojkarja na mivki Jan Pokeršnik in Nejc Zemljak sta zmagovalca turnirja CEV Satellite v Vaduzu. V velikem finalu sta z 2:1 v nizih premagala italijansko dvojico Marco Caminati/Enrico Rossi. Slovenca v sredo čaka premierni nastop na evropskem prvenstvu v Latviji.

Zemljak in Pokeršnik sta se na glavni del turnirja uvrstila potem, ko sta se uspešno prebila skozi kvalifikacije, v katerih sta z 21:17 in 21:19 izločila Norvežana Jarleja Fornesa in Christiana Hellanda. V prvem krogu turnirja sta bila nato po napetem boju z 2:1 boljša od Nemcev Sebastiana Fuchsa in Alexandra Walkenhorsta, v drugem krogu pa sta z 21:16 in 21:16 odpravila Švicarja Nica Beelerja in Marca Krattigerja.

V četrtfinalu sta morala slovenska predstavnika s 17:21 in 14:21 priznati premoč italijanski navezi Caminati/Rossi, v repesažu pa sta se Zemljak in Pokeršnik še enkrat pomerila z nemškima odbojkarjema Fuchsom in Walkenhorstom ter še enkrat zmagala, tokrat z 21:18 in 21:15.


V polfinalu se je najuspešnejša slovenska dvojica srečala s še neporaženima Angležema Chrisom Gregoryjem in Jakom Sheafom in se po skoraj uri boja, z 21:17, 14:21 in 15:11, veselila svoje prve uvrstitve v veliki finale.

V boju za zlato odličje sta Zemljak in Pokeršnik še drugič na turnirju igrala proti Caminatiju in Rossiju in bila že v izgubljenem položaju. Tekmeca sta namreč imela že tri zaključne žoge za zmago, a sta Slovenca vse tri ubranila in na koncu prišla do svoje prve turnirske zmage.

Zmaga na turnirju v Liechtensteinu bo za Zemljaka in Pokeršnika dobra popotnica pred evropskim prvenstvom, ki se bo v sredo začelo v Latviji. Slovenca bosta na prvenstvu stare celine igrala v skupini B, za začetek prvenstva v Jurmali pa se bosta pomerila z olimpijskima podprvakoma, Italijanoma Danielejem Lupoom in Paolom Nicolaijem.

Značke: odbojka na mivki, sta

Članki iz rubrike