Mobilna verzija
STA
STA

Gajser spet ostal brez stopničk

Tim Gajser se je prav tako poklonil mlademu Moldavcu
Profimedia

Na dirki svetovnega prvenstva v motokrosu v švicarskem Frauenfeld-Gachnangu je najboljši slovenski dirkač Tim Gajser osvojil šesto mesto, potem ko je bil sedmi v prvi in peti v drugi vožnji. zmagal je Nizozemec Jeffrey Herlings.

Prvič v sezoni so na dirki do točk prišli vsi Slovenci, ki so nastopili: poleg Gajserja sta v Frauenfeld-Gachnangu tekmovala še Jernej in Peter Irt, ki sta drugo vožnjo končala na 18. in 19. mestu, skupno pa jima je to prineslo 21. in 22. mesto.

Na vrhu se je zmage veselil Herlings, ki je dobil drugo vožnjo, enako število točk (40) je imel drugi Francoz Gautier Paulin. Tretji je bil vodilni v SP Italijan Antonio Cairoli. Domačin Arnaud Tonus, ki je dobil prvo vožnjo, druge po padcu ni končal.

Skupno je na prvem mestu v SP ostal prepričljivo vodilni Cairoli, ki ima zdaj že 605 točk, drugi je današnji zmagovalec Herlings s 508, tretji pa Paulin s 486. Tim Gajser je ostal na petem mestu, ima pa 406 točk. Peter Irt je skupno na 41. mestu s štirimi točkami, njegov brat je s točko manj na 44. mestu.

Naslednja preizkušnja SP bo že naslednji teden v švedski Uddevalli.

Značke: motokros , sp