elektrika x Svet24.si

Slovenija z najdražjo elektriko v Evropi?

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

zala tomašič Necenzurirano

Kaj so vam mediji zamolčali o Zali Tomašič

logar irgl pl Reporter.si

Mora Janša Logarja dobesedno vreči iz SDS, da bo...

matjaz kek mm Ekipa24.si

Razmišljanje slovenskega selektorja, ki se bo ...

Marylin ni mogla brez čudežnih injekcij, ki so delovale tudi na njeno psiho Odkrito.si

Vse je bilo v njegovih rokah ... Tudi ona

slovenija 3 Ekipa24.si

V stilu! Slovenski nogometaši so navdušili s ...

STA
STA
0 31.07.2017 18:32:19

Odbojkarji že na Poljskem

Odbojkarjem še en podvig ni uspel.
alesfevzer.com
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je pripotovala na Poljsko, kjer bo v Spali igrala prvo pripravljalno srečanje v sklopu priprav na avgustovsko evropsko prvenstvo. Slovenski odbojkarji se bodo v sredo pomerili s Poljaki, pred odhodom na EP v Krakov pa jih čakajo še obračuni z Italijani in Srbi, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Varovanci Slobodana Kovača bodo proti aktualnim svetovnim prvakom Poljakom odigrali tri tekme, v sredo, četrtek in petek, vse tri pa bodo na željo selektorjev potekale za zaprtimi vrati. V Spalo je sicer odpotovalo 14 odbojkarjev, na katere je srbski strateg na slovenski klopi računal že v svetovni ligi. Doma je ostal le Matej Kök, ki se je poškodoval, namesto njega pa bo za izbrano vrsto nastopil Žiga Štern.

Po uvodnih preizkusih na Poljskem Slovence čakata še gostovanji v Italiji in Srbiji. Tekmi z olimpijskimi podprvaki bosta 8. in 9. avgusta v Cavaleseju, s Srbi, lanskoletnimi zmagovalci svetovne lige, pa se bodo slovenski fantje pomerili 17. in 18. avgusta v Beogradu.

"Slovenija je šele po evropskem prvenstvu v Bolgariji kot trening partner postala zanimiva tudi najboljšim reprezentancam. Vabila na pripravljalne tekme se zdaj kar vrstijo in tega ne smemo zanemariti. To je namreč dokaz, kako cenjena je naša reprezentanca," pojasnjuje Kovač.

Slovenski selektor bo na tekmah proti Poljski, Italiji in Srbiji sicer preizkusil več kombinacij, po drugi strani pa pred tekmeci ne namerava ničesar skrivati: "Vse ekipe, s katerimi bomo igrali pripravljalne tekme in se morda z njimi srečali tudi na evropskem prvenstvu, nas dobro poznajo. Prav tako dobro tudi mi poznamo njih. Skrivnosti ni. Gre za same odbojkarske velesile, med katere zdaj sodi tudi Slovenija. In temu primerno se bodo na nas pripravili vsi tekmeci. Tudi zato nam bo na tem prvenstvu veliko težje kot pred dvema letoma, a je kakovost naše ekipe na taki ravni, da se bo zagotovo borila za visoko uvrstitev."



* Seznam reprezentance Slovenije (14 odbojkarjev):
- podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret;
- sprejemalci: Tine Urnaut, Klemen Čebulj, Alen Šket, Žiga Štern;
- blokerji: Alen Pajenk, Danijel Koncilja, Jan Kozamernik, Sašo Štalekar;
- korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern;
- prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike