Aleksander Lukašenko Svet24.si

KGB o dronih iz Litve, Lukašenko na zahod ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

dino-in-hrvoje, skrito-v-raju Njena.si

Ste prepoznali drugačno igro Hrvoja in Dina?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 24.07.2017 14:27:26

V Nemčiji vendarle ne cvetijo rože: Giani z negativnim dosežkom in prvimi kritikami

CEV
Andrea Giani, nekdanji selektor slovenske odbojkarske reprezentance, zdaj pa selektor Nemčije, se že srečuje s prvimi kritikami na račun njegove ekipe.

Ta prvič po letu 2002 ne bo sodelovala na svetovnem prvenstvu, saj je na turnirju dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na prvenstvo naslednje leto v Italiji in Bolgariji osvojila le tretje mesto. Na prvenstvo se je uvrstila le prvouvrščena ekipa, to je bila Belgija, ki je tudi gostila turnir. Poleg reprezentance, ki jo je v rednem delu kvalifikacij izločila Slovenija, je Nemčijo prehitela tudi Estonija. Gianijevi izbranci so imeli tri zmage in dva poraza, premagala jo je tudi Španija, ki bo na avgustovskem evropskem prvenstvu v skupini skupaj s Slovenci. Še posebno pa Nemce boli katastrofalen poraz proti Belgijcem - ti so zmagali s 25:16, 25:16 in 25:17, ki jih vodi nekdanji nemški selektor Vital Heynen.

"Žalostno je, da reprezentanca, kot je Nemčija, ne bo sodelovala na svetovnem prvenstvu. A treba je vedeti, da gre za prenovljeno reprezentanco, ki potrebuje čas, da osvoji moj sistem. Praktično smo začeli od začetka, za razliko od Heynena zahtevam več tveganja in agresivnosti. Trenutno smo na nizki ravni, a vidim potencial. Toda moramo biti potrpežljivi," je dejal Giani, ki naj bi imel po mnenju igralcev in predsednika nemške odbojkarske zveze Thomasa Krohneja na prejšnjem delovnem mestu v Sloveniji lažje delo, saj je imel ves čas na voljo vse igralce, da so spoznali njegov način dela in igralni sistem, medtem ko je bilo pri Nemcih čez poletje veliko odpovedi in zato tudi "prometa" med reprezentanti. Med drugim jim je v Kortrijku zaradi družinskih razlogov manjkal zvezdnik Georg Grozer, ki pa se bo vrnil za evropsko prvenstvo.



"Georg bo naša velika okrepitev. Je zelo discipliniran igralec, ki pozitivno vpliva tudi na soigralce. Naš cilj na evropskem prvenstvu bo uvrstitev med najboljših šest, dolgoročni cilji pa so vezani na olimpijske igre v Tokiu. Moramo biti potrpežljivi, tudi s Heynenom smo imeli težak začetek, tudi zdaj ni drugače. A zaupamo v Gianija, zadovoljni smo z njegovim delom. Ima karizmo, verjamemo, da se nam obetajo boljši časi. Andrea je vizija nemške odbojke, zato ima našo spodbudo in kredit, prenagljenih odločitev ne bo," o kakšnih spremembah na selektorskem stolčku ne razmišlja predsednik Krohne.

Z zmago nad Nemčijo so opozorilo Slovencem in tudi Rusom ter Bolgarom, ki bodo na evropskem prvenstvu sestavljali predtekmovalno skupino, poslali Španci, ki pa so na koncu zasedli le peto mesto. Prehiteli so Beloruse, zaostali pa tudi za Slovaki.

Značke: odbojka, nemčija

Članki iz rubrike