Mobilna verzija
marko potrc Odkrito.si

Dokler ima Marko Potrč to, vse "štima"

george Svet24.si

FOTO: George ni nič kriv, a vzbuja nejevoljo

manica janezic Svet24.si

Kdo bo novi odgovorni urednik informativnega ...

piran Svet24.si

Počitnice v Sloveniji bodo znatno dražje

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

meral-cetinkaya-106929l Njena.si

Ko mama Zeynep odvrže filmsko masko ...

ANA_Gorske sanje_snemalni dan_025 Njena.si

Huda poškodba slovenske smučarke kriva za ...

nu
nu

SRAMOTA BREZ PRIMERE POTRJENA! Slovenskim odbojkarjem brezsramno odvzeli tisto, kar so si priigrali

FIVB

Govorice so meso postale, slovenska odbojkarska reprezentanca je ostala brez mesta v najmočnejšem razredu svetovne lige.

Govorice so meso postale, o čemer smo pisali že pred tedni, je v ponedeljek dobilo tudi uradno potrditev. Slovensko odbojko in slovenske odbojkarje so peljali žejne čez vodo, čeprav so si na igrišču priigrali nastop v elitni svetovni ligi, se bodo morali zanj obrisati pod nosom, kar je predsednik FIVB na sestanku potrdil tudi vodilnim možem Odbojkarske zveze Slovenije.

Mednarodna odbojkarska zveza bo namreč res ustanovila novo, komercialno tekmovanje s 16 reprezentancami in brez Slovenije.

Sporočilo za javnost slednje v nadaljevanju prenašamo v celoti.

"Predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), Metod Ropret in pravni zastopnik OZS sta se v petek, 14. julija 2017, v Lozani udeležila sestanka pri predsedniku Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB), Aryju Graci, na katerem so jima bila predstavljena dejstva glede prihodnjega formata reprezentančnih tekmovanj.
Kot resnična so se izkazala namigovanja, da se svetovna liga FIVB World League ukinja in jo nadomešča novo, komercialno tekmovanje. V slednjem bo nastopalo 16 reprezentanc, med katerimi zaenkrat ni slovenske reprezentance. Gre za tekmovanje, ki temelji predvsem na komercialnih komponentah, ki jih opredeljuje velikost trga in ne športni rezultati.
Delegacija OZS je, tako načinu ustanovitve novega tekmovanja, kakor tudi njegovemu sistemu, izrazila svoje nasprotovanje. V naslednjih dneh bo OZS posredovala FIVB svoja pravna in poslovna stališča, ki bodo osnova za nadaljnje pogovore. OZS bo za zaščito svojih interesov v skrajnem primeru vložila tožbo proti FIVB pred Mednarodnim športnim razsodiščem (CAS) v Lozani."

Mi bi le še dodali denar je sveta vladar.