profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 15.06.2017 17:03:56

Slovenci v Kairu potrebujejo le še eno zmago

FIVB
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v petek začela tretji turnir svetovne lige v Kairu, na katerem se bodo naši fantje pomerili z Egiptom, Finsko in Portugalsko. Varovanci Slobodana Kovača trenutno zasedajo prvo mesto na lestvici druge kakovostne skupine in so že zelo blizu uvrstitvi na zaključni turnir v Avstraliji.

Prvi tekmec slovenske reprezentance bodo Egipčani, s katerimi Slovenci doslej še niso igrali, zmaga pa naši vrsti že lahko prinese uvrstitev na zaključni turnir v Avstraliji. A kljub temu, da so Egipčani na dosedanjih šestih tekmah zmagali le enkrat, točko pa s porazom z 2:3 osvojili še proti Nizozemski, v slovenskem taboru tekmecev ne podcenjujejo.

"Ne glede na vse skupaj smo na svetovni lestvici najslabše postavljena ekipa v drugi skupini svetovne lige. In mi smo tisti, ki smo zdaj v najtežjem položaju. Vsaka ekipa zato, ker igra proti nam, igra še nekoliko bolje, saj se vsi želijo dokazati proti evropskim podprvakom. Po drugi strani moramo biti ves čas kar najbolj zbrani, kar pa po težki in dolgi sezoni, po kvalifikacijskem turnirju in po vseh teh tekmovanjih ni lahko. Ampak vsaka tekma je za nas tudi trening in na teh tekmah poizkušamo delati stvari, ki jih na treningu ne moremo. Tudi zato bomo vsako tekmo odigrali maksimalno dobro," je pred obračunom z Egiptom dejal kapetan Tine Urnaut.



Kot že na Japonskem tudi v Egiptu Slovenci niso imeli veliko možnosti za trening v dvorani, v kateri se bo odvijal turnir, a se na to ne bodo preveč ozirali. "Do zdaj smo bili nad pogoji že nekajkrat negativno presenečeni, a vse to bomo morali pustiti ob strani in se osredotočiti na Egipt. Ne bo nam lahko, za nami je težko potovanje in naš pristop mora biti nadvse resen. Ogledal sem si tekmo med Egiptom in Turčijo, na kateri so sicer brez težav zmagali Turki, a v nadaljevanju so Egipčani marsikomu povzročali težave. Imajo visoko ekipo, ki je sicer še dokaj mlada, vsekakor pa to za nas ničesar ne spremeni. Vemo, kako moramo igrati, izpiliti moramo naši igro in popraviti nekatere stvari. Smo pa favoriti in se moramo tako tudi vesti," meni organizator igre Dejan Vinčić.

Tekma med Egiptom in Slovenijo se bo začela jutri, ob 21.30 uri.

Članki iz rubrike