mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

jz
jz
0 15.06.2017 12:19:53

Je na obzorju odbojkarski škandal? Bo Slovenija ostala brez napredovanja?

FIVB
Srbski mediji pišejo, da se v naslednji sezoni zmagovalec druge svetovne skupine ne bo uvrstil v prvo.

Po neuradnih, a preverjenih informacijah, pravijo Srbi, bo v naslednjem letu svetovna liga doživela korenite spremembe. V prvi skupini svetovne lige naj bi bilo 16 ekip (namesto 12 kot do zdaj), vodstvo svetovne lige pa naj bi že določilo vseh 16 ekip, ki bodo igrale v prvi skupini. Med njimi ni Slovenije, ki je trenutno vodilna ekipa druge skupine svetovne lige.

V prvi skupini naj bi leta 2018 tekmovali Srbija, Brazilija, Iran, Italija, Francija, Nemčija, Kitajska, Japonska, Poljska, ZDA, Rusija, Argentina, Južna Koreja, Avstralija, Kanada in Bolgarija. To pomeni, da naj bi v naslednji sezoni v prvi skupini svetovne lige igrale štiri reprezentance, ki so trenutno na lestvici za Slovenijo v drugi skupini svetovne lige – Japonska, Kitajska, Južna Koreja in Avstralija, ter celo Nemčija, ki igra v tretji skupini svetovne lige.

Srbija, Brazilija, Iran, Francija, Nemčija, Kitajska, Japonska, Italija, Poljska, ZDA, Rusija in Argentina naj bi imeli zagotovilo za prvo svetovno skupino za naslednjih sedem let, ena reprezentanca od ostalih štirih (Avstralija, Kanada, Bolgarija, Južna Koreja) pa bi naslednje leto izpadla. Po tej sezoni svetovne lige se torej nobena reprezentanca po tekmovalni plati ne bi uvrstila skupino višje. Za Slovenijo bi bila to prava katastrofa, saj je bil prvi cilj čete Slobodana Kovača, da zmagajo v drugi skupini svetovne lige in se uvrstijo med elito.

Vsekakor informacije razkrivajo, v kakšni smeri razmišljajo v mednarodni zvezi, če pa bodo že zdaj sprejeli taka pravila, in ne pred sezono, bi se morala Slovenija pritožiti na evropsko sodišče. 

Članki iz rubrike