Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.06.2017 12:45:50

Slovenska prvaka lov na ligo prvakov začenjata v Brčkem

CEV
Na sedežu Evropske odbojkarske zveze (Cev) v Luksemburgu so danes izžrebali pare drugega in tretjega kroga kvalifikacij za uvrstitev v letošnjo ligo prvakov. Odbojkarje ACH Volleyja v drugem krogu čaka obračun z Mladostjo iz Brčkega, prav tako pa bodo z ekipo iz Brčkega igrale tudi odbojkarice Nove KBM Branika, ki se bodo pomerile z Jedinstvom.

Aktualni slovenski državni prvaki bodo prvo tekmo drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov, v katero je že uvrščenih 12 ekip (Zenit Kazan, Dinamo Moskva, Cucine Lube Civitanova, Trentino Diatec, Halkbank Ankara, Arkas Izmir, Zaksa Kedzierzyn-Kozle, Skra Belchatow, Chaumont VB 52 Haute Marne, Knack Roeselare, Berlin Recycling Volleys, PAOK Solun), igrali 18. oktobra v gosteh, povratno pa štiri dni pozneje v Ljubljani.

Veliko težje delo pa varovance Zorana Kedačiča v primeru zmage proti Mladosti čaka v tretjem krogu, ko se bodo pomerili z Lokomotivo iz Novosibirska. Prva tekma bo na sporedu 8. novembra, povratna pa 12. novembra v Novosibirsku.

"Če imamo v drugem krogu primernega nasprotnika, tudi v finančnem smislu, to zagotovo ne velja za Lokomotivo. Na žalost smo za eno mesto zgrešili 16. mesto, ki bi nam prineslo bolj ugoden žreb, pa tudi sicer je bilo nekaj ekip, ki bi bile za nas boljša izbira kot je ruska, toda vsekakor bo to za našo ekipo velik izziv," je žreb v Luksemburgu komentiral Zoran Kedačič, trener ACH Volleyja.

odbojka nkbm-calcit 427 dw
Drago Wernig - TAKA


Pred težko nalogo so tudi slovenske državne prvakinje, ki bodo 17. oktobra gostovale v Brčkem pri ekipi Jedinstva, ki ga bodo na povratni tekmi gostile štiri dni pozneje. Na poti do lige prvakinj, v katero so uvrščene Fenerbahče, Galatasaray, Dinamo Moskva, Dinamo Kazan, Chemik Police, Grot Budowlani Lodz, Volero Zürich, Igor Gorgonzola Novara, ASPTT Mulhouse, CSM Alba Volei Blaj, Agel Prostejov, Vizura Beograd, pa v tretjem krogu kvalifikacij Novo KBM Branik, če bo izločila Jedinstvo, čaka zmagovalec dvoboja med izraelskim Hapoelom Kfar Sabo in poljsko ekipo Developres SkyRes Rzeszow. Prva tekma bo na sporedu 7. novembra v Mariboru, povratna pa štiri dni pozneje v gosteh.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike