kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 10.06.2017 15:25:29

Prvi slovenski poraz v svetovni ligi

fivb
Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je v svetovni ligi zabeležila prvi poraz. Na drugi tekmi drugega turnirja v Takasakiju jo je premagala Japonska.

Japonska - Slovenija 3:2 (22, -17, 18, -22, 15)

Takasaki - Dvorana Takasaki Arena, gledalcev 5800, sodnika: Al Zughaibi (Savdska Arabija), Fadili (Maroko)

Japonska: Fukatsu, Yamauchi 3, Dekita 5, Yanagida 19, Kuriyama 1, Yamada 10, Ishikawa, Ri 14, Suzuki, Asano, Fujii 3, Ide, Tsuruda, Otake 14.
Slovenija: Štern, Pajenk 14, Kozamernik 4, Šket, Gasparini 20, Kök, Vinčić 3, Štalekar, Koncilja 1, Kovačič 2, Toman, Ropret, Urnaut 12, Čebulj 22.

Slovenci v svetovni ligi niso več neporaženi. Na turnirju v Takasakiju so morali po petih nizih priznati premoč gostiteljem, čeprav so imeli v "tie breaku" dve zaključni žogi za zmago. A niso ju izkoristili, tako da so morali stisniti roke borbenim Japoncem. Gosti niso imeli svojega dne, njihova igra je nihala, naredili so ogromno napak. Servis ni stekel, tudi sprejem ni bil najboljši, vse to pa je na koncu pomenilo poraz, ki pa za visoke cilje zagotovo ne bo usoden.

Slovenci so tekmo začeli v najboljši postavi, že na samem začetku pa so po servisih Alena Pajenka in dveh zaporednih točkah Jana Kozamernika povedli s 3:0. Toda Japonci so z dobrimi začetnimi udarci, s katerimi je imel težave predvsem Tine Urnaut, hitro vzpostavili ravnotežje, po dveh zaporednih asih Masahira Yanagide so prvič izid poravnali na 14. točki. Z asom Hakuja Rija so izenačili tudi na 19:19, nato pa predvsem zaradi slabe igre Slovencev, ki so delali veliko napak pri servisih in na sprejemu, prav tako pa ni bilo pravega bloka, prešli v vodstvo in v končnici brez večjih težav dobili niz.

V drugem nizu je bila igra Slovencev boljša. Razigral se je blok, predvsem pa je bilo manj lastnih napak. V napadu je bil razpoložen Klemen Čebulj, po njegovi točki so Slovenci prišli do vodstva 13:10. Korošec je nato pred tehničnim odmorom nanizal še dve točki, vmes je blok uspel Mitji Gaspariniju in na semaforju je kazalo s 16:11. Ko je Kozamernik z blokom vodstvo še povišal, je gostiteljem morala padla, sprijaznili so se, da bo prišlo do izenačenja na 1:1.

Začetek tretjega niza je napovedoval, da se tehtnica povsem nagiba na slovensko stran, toda nagnila se ni. Japonci so bili tisti, ki so narekovali ritem, do odločilne prednosti pa so prišli v končnici, ko so varovanci Slobodana Kovača spet naredili veliko napak, kar so tekmeci izkoristili, s šestimi zaporednimi točkami so po vodstvu 18:16 prišli do zaključne žoge, Slovenci so dve ubranili, tretje ne.

Tako kot v prvih treh nizih so gosti tudi na začetku četrtega povedli. Z asom Pajenka in napako tekmeca so vodili z 8:4, tudi tokrat pa prednost hitro zapravili. Blok Danijelu Koncilji, ki je malo pred tem zamenjal Kozamernika, je pomenil izid 9:9. Izenačeno je bilo do 17. točke, nato pa je dva zaporedna asa dosegel Čebulj, poskrbel za prednost, ki jo ekipa ni več izpustila iz rok. Dokončno si je izenačenje na 2:2 priborila s trojnim blokom.

Izenačenost se je nadaljevala tudi v odločilnem nizu. Pri izidu 11:11 je blok točko dosegel Dejan Vinčić, prednost dveh točk je priskrbel Čebulj, tudi on z blokom, napaka Japoncev na servisu je pomenila dve zaključni točki, toda priložnost je splavala po vodi. Čebuljev servis je končal v mreži, Yanagida je dosegel dva asa, Urnaut dvakrat ni izkoristil napada in zmaga je ostala na Japonskem.

Članki iz rubrike