nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 05.05.2017 17:44:20

Predsednik srbske odbojkarske zveze iz Azerbajdžana v Turčijo

Predsednik srbske odbojkarske zveze Zoran Gajić, ki je bil v zadnjih petih sezonah trener azerbajdžanske ženske ekipe Telekom Baku, se v novi seli v Turčijo. Po pisanju turških in srbskih medijev bo prevzel moško ekipo Istanbul BBSK, ki se želi vrniti v vrh turške odbojke.

V vodstvu Istanbula BBSK so po lanskoletnem drugem mestu v turškem državnem prvenstvu, ki jim je tudi prineslo nastop v ligi prvakov, v letošnji sezoni pričakovali, da se bodo spet vmešali v boj za sam vrh, vendar je vse ostalo le pri željah. V ligi prvakov so obstali v rednem delu tekmovanja, v domačem prvenstvu pa so se morali sprijazniti s sedmim mestom, zato so se po koncu sezone razšli z dozdajšnjim trenerjem Hakanom Özkanom, ki ga bo zamenjal Gajić.

Za 58-letnega Gajića, ki je bil novembra lani izbran za predsednika srbske odbojkarske zveze, bo Istanbul BBSK drugi turški klub v njegovi trenerski karieri. Pred leti je vodil že Arcelik, sicer pa je ob Telekomu iz Bakuja, s katerim je, takrat še pod imenom Rabita, leta 2011 osvojil naslov svetovnega klubskega prvaka, vodil še številne grške in ruske klube, največje uspehe pa je imel kot selektor reprezentance nekdanje Jugoslavije, s katero je bil leta 2000 olimpijski prvak v Sydneyju, leto pozneje pa evropski prvak v Ostravi.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike