Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 14.04.2017 08:33:55

Mariborčanke po drugo letošnjo lovoriko, Ljubljančanke branijo naslov

www.alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika, ki so na zaključnem turnirju pokala Slovenije sredi marca v Kranju premagale Calcit Volleyball, bodo danes ob 18. uri v mariborski dvorani Lukna v prvi finalni tekmi končnice 1. DOL za ženske skušale še šestič v letošnji sezoni premagati aktualne slovenske državne prvakinje.

V zadnjih sedmih sezonah sta se v finalu končnice 1. DOL za ženske vedno pomerile odbojkarice Nove KBM Branika in Calcit Volleyballa. Zmago več imajo Mariborčanke, ki so do zdaj naslov državnih prvakinj osvojile trinajstkrat, trikrat so bile boljše Ljubljančanke, ki so veselile tudi zadnjih dveh naslovov državnih prvakinj.

V finalu končnice se igra na tri zmage, prednost domačega igrišča ima Nova KBM Branik, ki ob tem, da je dobila vseh pet letošnjih medsebojnih dvobojev s Calcit Volleyballom, ni imela težav z igralskim kadrom. Trener Bruno Najdič lahko računa na vse igralke, s katerimi je začel sezono, medtem ko je bilo v taboru ljubljanske ekipe veliko sprememb. Najprej je že decembra predčasno sezono končala Tina Lipicer Samec, ki je v pričakovanju naraščaja, iz istega razloga je pred slabim mesecem dni z igranjem prenehala tudi Olivera Kostić.

Značke: odbojka, dp, ženske

Članki iz rubrike