Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 12.04.2017 09:26:31

ACH Volley in Calcit v četrtek začenjata finalno serijo

Tit Košir
V dvorani Tivoli bo v četrtek, ob 18. uri, na sporedu prva finalna tekma končnice v 1. DOL za moške.

Še tretjič zaporedoma se bosta v finalnih obračunih pomerili ekipi ACH Volleyja in Calcit Volleyballa. Naslov državnih prvakov branijo Ljubljančani, ki imajo v svojih vitrinah že trinajst naslovov, dvanajst zaporednih, Kamničani so pri treh. Ljubljanski in kamniški odbojkarji so bili na prvih dveh mestih že po rednem delu državnega prvenstva, pred slabimi štirimi tedni pa sta se ekipi pomerili v finalu pokalnega tekmovanja, tako da je njihov dvoboj v finalu končnice državnega prvenstva pričakovan. Podobno kot v lanski sezoni je bil tudi v letošnji v rednem delu tekmovanja boljši ACH Volley, v finalu pokala pa Calcit Volleyball.

" Zavedamo se, da so pred nami najmanj tri težke tekme, vprašanje je, ali se bo sploh kakšna tekma končala s 3:0, tako da bomo morali prav v vsakem nizu odigrati svojo najboljšo odbojko, če se bomo na koncu želeli veseliti končne zmage. Pomembna bo prav vsaka tekma, tudi prva v Tivoliju, če ne drugega, s psihološkega stališča in že od prve točke naprej bomo pokazali, da nas zanima samo zmaga," je  odločen kapetan Andrej Flajs.



Navkljub štirim porazom v rednem delu državnega prvenstva in v srednjeevropski ligi, so Kamničani z zmago v finalu pokala Slovenije prišli do potrebne samozavesti. S to zmago, do katere so prišli po zaostanku z 0:2 v nizih, so samim sebi dokazali, da so Ljubljančani premagljivi.

"Ne glede na to, da smo ubranili pokalno lovoriko, gre v pokalu vendarle za posebno tekmovanje, kjer odloča le ena tekma, medtem ko je v državnem prvenstvu zgodba drugačna. Dobro igro je treba prikazati večkrat zaporedoma, saj se igra se na tri zmage," je na drugi strani z obema nogama čvrsto na tleh Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa, ki vlogo favorita prepušča dvanajstkratnim zaporednim slovenskim državnim prvakom.

Značke: odbojka, dp, moški

Članki iz rubrike