zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 08.06.2016 16:30:32

Egipčanov ne bo, zamenjali jih bodo slovaški odbojkarji

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bi morala v sklopu priprav na turnir svetovne lige, ki se bo 17. junija začel v Ljubljani, odigrati tri pripravljalne tekme proti Egiptu, a so ti nastop odpovedali. Odbojkarska zveza Slovenije je obvestilo prejela šele v torek zvečer, kljub temu pa imajo slovenski odbojkarji že nove nasprotnike, Slovake.

Slovaška reprezentanca bo v Ljubljano prispela jutri, ko bo v Stožicah tudi prvič trenirala, pripravljalni tekmi pa bosta v petek in soboto.

"Včeraj zvečer smo prejeli telefonski klic z egiptovske odbojkarske zveze, da zaradi notranjih nesoglasij, žal, ne morejo pripotovati v Slovenijo. Nemudoma smo začeli iskati primernega nasprotnika in ga na srečo tudi dobili. Našemu pozivu so se odzvali Slovaki, ki se prav tako pripravljajo na svetovno ligo. S tem smo reprezentanci zagotovili načrtovani pripravljalni tekmi v želenem terminu," je dogajanje v zadnjem dnevu pojasnil generalni sekretar Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Gregor Humerca.


Tudi v slovenskem štabu so z novimi nasprotniki zadovoljni. "Za nas je zelo pomembno, da bomo pred turnirjem svetovne lige odigrali še dve prijateljski srečanji in seveda tudi to, da bomo lahko igrali v Stožicah. Zadovoljni smo, da je OZS v tako kratkem času uspela najti rešitev. Slovaška je kakovostna reprezentanca, ki, prav tako kot Egipt, igra v drugi skupini svetovne lige in Slovaki bodo za nas prav tako primeren nasprotnik," je dejal pomočnik selektorja Andree Gianija Samo Miklavc.

Slovaki so se v svetovno ligo uvrstili leta 2014 in že v svoji prvi sezoni zaigrali na zaključnem turnirju tretje skupine, a se jim v prvem poizkusu ni uspelo uvrstiti v drugo skupino. So pa ta cilj izpolnili lani, ko so v polfinalu zaključnega turnirja v Bratislavi sicer izgubili prav proti Egiptu, a je tretje mesto oziroma širitev druge skupine zadostovala za preboj v drugi kakovostni razred tekmovanja svetovne odbojkarske lige.

Največji uspeh doslej so slovaški odbojkarji dosegli leta 2011, ko so pod vodstvom Italijana Emanueleja Zaninija osvojili peto mesto na evropskem prvenstvu, peto mesto pa so osvojili tudi na lanskih evropskih igrah v Bakuju, ko jih je že vodil sedanji selektor Miroslav Palgut.

Članki iz rubrike