benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
0 28.09.2023 12:12:11

Trese se kolesarski svet... Roglič bo odločitev o svoji prihodnosti sprejel že do nedelje

Profimedia
Primož Roglič bi lahko že v kratkem zamenjal ekipo.

Po poročanju kolesarskega portala WielerFlits britanski Ineos resno snubi Primoža Rogliča. Različni viri so za WielerFlits potrdili, da so pri Ineos Grenadiers za prihod 33-letnega Slovenca pripravljeni seči globoko v žep. Lastnik in milijarder Sir Jim Ratcliffe si srčno želi, da bi imel že prihodnjo sezono znova kolesarja, ki bi lahko kandidiral za zmago na Tour de France.

Pri Jumbo-Vismi sicer ves čas poudarjajo, da Roglič ni na voljo. Vodja ekipe Richard Plugge je med Vuelto denimo dejal: "Primož je od leta 2016 dalje naš kralj."

Zasavec ima pogodbo z rumeno-črnimi do konca leta 2025, a ob govoricah o združitvi z ekipo Soudal Quick-Step in morebitnem prihodu Remca Evenepoela se je situacija v zadnjem času precej spremenila. Roglič bi ob plačilu odškodnine lahko zapustil nizozemsko ekipo. Po pisanju omenjenega portala naj bi bil tudi sam Roglič odprt za prestop v drugo ekipo. Pogaja se za dveletno pogodbo, z novo ekipo pa se želi osredotočiti seveda predvsem na zmago na Tour de France. Poleg tega si ja ze cilj za leto 2024 zadal tudi obrambo olimpijskega naslova v kronometru ter nastop na svetovnem prvenstvu v Zürichu, kjer bi mu bila trasa lahko pisana na kožo.



V moštveni hierarhiji Jumbo-Visme je, ko je govora o tritedenskih dirkah, v zadnjih dveh letih zdrsnil na drugo mesto za Jonasa Vingegaarda, na letošnji Vuelti pa je po spletu okoliščin delal za Seppa Kussa. Če bodo govorice meso postale in bo res prišlo do združitve s Quick Stepom, pa bi lahko v ekipo prišel še Remco Evenepoel. In gneča bo še večja.

Pri Ineos Grenadiers in/ali Bahrain Victorious pa bi imel Roglič po drugi strani na tritedenskih dirkah praktično zagarantirano vlogo vodje. V britanski ekipi so sicer Geraint Thomas, Egan Bernal in Carlos Rodriguez, a bi Roglič seveda nemudoma postal številka ena na klubski lestvici. Pri Bahrain Victorious po odhodu Mikela Lande tudi ni več kolesarja, ki bi dirkal na generalno razvrstitev, ima pa ekipa dovolj močnih kolesarjev, ki bi lahko podpirali Rogliča.

Pri Ineosu verjamejo, da se bo že prihodnje leto ekipi pridružili bodisi Roglič, bodisi Evenepoel. Za Slovenca naj bi se poleg Inoesa in Bahraina zanimali tudi Jayco-AlUla, Movistar ter vse ambicioznejši Lidl-Trek. Kot pravijo insajderji, se bo Roglič že pred prihajajočo nedeljo odločil glede svoje prihodnosti.

Članki iz rubrike