pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 04.06.2023 20:11:45

Na dirki po Franciji se vračajo ukrepi proti koronavirusu! Poglejte, kaj čaka Tadeja Pogačarja in ostale!

Profimedia
Na letošnji kolesarski dirki po Franciji, Tour de France, bodo vnovič v veljavi ukrepi za zajezitev novega koronavirusa, vključno z obveznim nošenjem zaščitnih obraznih mask in ukrepi za omejevanje stikov, so za francosko tiskovno agencijo AFP potrdili viri pri Touru. Dirka se bo začela 1. in končala 23. julija.

Predstavniki organizatorjev letošnjega Toura športna organizacija Amaury (ASO) sicer še niso uradno potrdili, da bodo znova vpeljali protokol proti koronavirusu.

Protokol predvideva omejen dostop do ciljnega prostora za ekipe, medtem ko bo nošenje mask obvezno za goste in novinarje.


Kar zadeva kolesarje, je želja organizatorjev, da bi na najmanjšo možno raven omejili stike udeležencev dirke z ljudmi zunaj mehurčka, kar pomeni, da želijo povsem omejiti obiske restavracij ali druženje z navijači, ki prosijo za fotografije ali avtograme.

O vnovični uvedbi ukrepov za zajezitev covida-19 razmišljajo po slabih izkušnjah in izbruhu okužb na letošnji dirki po Italiji. Na začetni etapi kriterija Dauphine v nedeljo so skoraj vsi kolesarji nosili maske.

"To me ne moti, dokler ohranjamo svoje zdravje. Raje vidim, da si nadenemo maske in smo potem lahko vsi bolj sproščeni, kot da bi imeli izbruh in bi veliko kolesarjev izključili zaradi covida," je vodja ekipe Groupama-FDJ David Gaudu povedal AFP.

Članki iz rubrike