sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ku
ku
0 20.07.2022 16:50:48

Ulala! Na koncu je Pogačar 'ukradel' nekaj sekund in zmagal! Jutri pa dokončen obračun za Tour 2022!

Profimedia
V 17. etapi Dirke po Franciji je slavil slovenski as Tadej Pogačar.

Tadej Pogačar je skušal v 17. etapi zlomiti vodilnega Jonasa Vingegaarda, a mu ni uspelo! Morda sta ga hotela z izjemnim pomočnikom, Američanom Brandonom McNultyjem , samo 'malce' utruditi za jutrišnji dokončni obračun? Kakorkoli že, v zadnjih stotih metrih je hotel Vingegaard pobegniti in sprintati za etapno zmago, a mu je Pogačar pokazal, da mu v tem elementu ni kos. Slovenski as je zadnjih trideset metrov iz sebe iztisnil še nekaj moči in zmagal pred Vingegaardom, tretji pa je bil McNulty iz Pogačarjeve ekipe UAE, kateremu se Tadej res lahko zahvali za izjemno delo in pomoč. 

Kljub etapni zmagi pa slovenski as proti vodilnemu Dancu Jonasu Vingegaardu ni pridobil veliko, natančneje štiri sekunde, kolikor znaša razlika bonifikacijske nagrade za prvo in drugo mesto v etapi. Pogačar je imel tokrat odlično pomoč sotekmovalcev pri ekipi UAE Emirates, čeprav sta morala pred etapo odstopiti Marc Soler in Rafal Majka. Mikel Bjerg in Brandon McNulty sta opravila odlično delo, najprej je na dveh kategoriziranih vzponih vlekel Danec Mikkel Bjerg, na drugih dveh, vključno z zaključnim vzponom na letališče Peyragudes pa je to delo prevzel Brandon McNulty. Poskrbel je, da je Vingegaard na zaključnem vzponu ostal brez pomočnikov, toda Pogačar ni imel moči za napade, za skoke in se Danca samo na ritem ni mogel znebiti.
Pogačar je povečal prednost pred tretjeuvrščenim Britancem Geraintom Thomasom, razlika med njima zdaj znaša dve minuti in 38 sekund. Etapo je na tretjem mestu z zaostankom 32 sekund zasedel McNulty, ki bo imel veliko vlogo pri zadnjih poskusih napadov Pogačarja v četrtkovi zadnji pirenejski etapi.

Članki iz rubrike