Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar želel šopek vreči navijačem, a ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

ku
ku
10 14.06.2022 11:57:24

Car, da ni večjega! Slovenski kolesarski zvezdnik navdušil z izjemno gesto! Otrokom s cerebralno paralizo je …

Profimedia
Matej Mohorič je velik kolesar in velik človek.

Zvezdnik moštva Bahrain-Merida, ki bo ta teden nastopil tudi na Dirki po Sloveniji, je navdušil z velikodušno potezo. V rodnem Kranju je otrokom in mladostnikom s cerebralno paralizo in mišičnim obolenjem osebno predal pet prilagojenih sobnih koles in eno trokolo, ki jih je kupil v sodelovanju z Zdravstvenim domom Kranj. Njegova donacija je vredna kar deset tisoč evrov.

S tem je opravil res dobro delo, saj bodo otroci z motnjo drže in gibanja, ki ne hodijo, s tem dobili edino možnost za ohranjanje vitalne kondicije. "Matej Mohorič je velikodušno ponudil donacijo deset tisoč evrov za otroke in ob tem smo združili njegovo ponudbo in Urškino idejo," so za Žurnal24 pojasnili v kranjskem zdravstvenem domu.

“Morda se zdi, da ko opraviš kakšno dobro delo, pomagaš samo drugim, ampak pravzaprav s tem narediš tudi nekaj zase. Zase lahko rečem, da se na dirkah, ko mi je zelo težko, recimo zadnji dve minuti pred vrhom klanca, včasih spomnim, da obstajajo ljudje, ki nimajo take sreče kot drugi, ki imajo težje pogoje kot mi, in zaradi njih še bolj grizem do vrha. Ko vidiš, koliko volje do življenja imajo nekateri ljudje in da je nam vse prineseno na krožniku, pa včasih to težko opazimo, se zamisliš. Sicer sem zelo vesel, da sem lahko pomagal tem otrokom. Upam, da jim bodo kolesa koristila in da jih bodo radi uporabljali,” je za Sportal o svoji gesti povedal Matej Mohorič.

Članki iz rubrike