sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

nu
nu
0 13.06.2022 10:47:10

Zapis, ki odmeva! Pogačar se ga mora bati! Ampak ne Rogliča, temveč njega!

Profimedia
Mar Primož Roglič res ni več najmočnejši član svoje ekipe?

Eden od mednarodnih kolesarskih portalov, Lanterne Rouge, je analiziral zadnjo etapo kriterija Dauphine, na katerem je Primož Roglič prepustil etapno zmago svojemu moštvenemu kolegu Jonasu Vingegaardu, sam pa se razveselil skupne zmage na dirki. Njihov zapis odmeva v kolesarskem svetu.

»Jumbo-Visma je bila močna. Na najtežjem vzponu dirke sta Jonas Vingegaard in Primož Roglič dosegla izjemen čas, rekord na Plateau de Solaison Jakoba Fuglsanga iz leta 2017 sta podrla za skoraj dve minuti. Vingegaard je zelo napredoval pri konsistentnosti na vzponih in deluje celo močnejši kot Roglič, ki je na zadnji etapi trpel in ni diktiral tempa tako pogosto kot mladi Danec,« so zapisali in nadaljevali: »Presenetljivo je Roglič težko sledil Vingegaardu, dober kilometer pred ciljem je celo zaostal za nekaj metrov. Če bi se Roglič počutil močnega, bi bilo drugače.«

Po izračunih omenjenega portala je Vingegaard v 34:34 minutah vzpenjanja kolesaril z 6,32 watta na kilogram, kar naj bi bilo za 0,05 več od Rogliča, ki naj bi še vedno prikazal svojo najboljšo predstavo na klancu, ki vzame med 30 in 45 minutami.

A ker je bil Vingegaard po oceni Lanterne Rougeja še močnejši, Kärlis Ozols, ki je napisal članek razmišlja, da bi se Tadej Pogačar na Touru moral bati enega od kapetanov Jumbo-Visme. Ampak ne toliko Primoža Rogliča kot Jonasa Vingegaarda. »Če Pogačar ni precej napredoval od leta 2021, je lahko dvojec Roglič-Vingegaard zelo nevaren zanj. Sploh če bo na Touru vroče in ne hladno in deževno, kot je bilo v Alpah lani. Zdi se verjetno, da eden od članov Jumbo-Visme dobi Tour. Predvsem delnice Vingegaarda so šle v nebo,« so zaključili.

Članki iz rubrike