evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 28.09.2021 18:21:19

TO JE NAREDIL ROGLIČ! Mladi Belgijec OSUPNIL po hudih težavah: PRIMOŽ JE KLJUB ...

Primož Roglič je marsikaj - tudi navdih mlajšim.

Belgijski talent Cian Uijtdebroeks je tako slovenskemu šampionu na prav poseben način posvetil, kar se je dogajalo na dirki mladincev na pravkar končanem svetovnem prvenstvu. Mladenič je bil na domačem prvenstvu eden od favoritov, a po spletu okoliščin ga je doletel kup težav, med drugim je padel in se poškodoval ter moral zamenjati kolo. A odločil se je, da za nobeno ceno ne bo odnehal in da bo pred domačimi gledalci prišel do cilja. Pri tem pa si je za vzornika vzel prav Rogliča. 

"Po padcu, ko sem polomil kolo, sem sprva res mislil, da je to konec. Nato pa sem prišel na vrh vzpona ter zagledal tolikšno množico ljudi, ki mi je dala dodatno motivacijo. Takrat sem si rekel, da bom do konca vozil na polno. Do cilja je bilo še zelo daleč, toda dal sem vse od sebe. Ves čas pa sem mislil le na Primoža Rogliča z dirke Pariz-Nica. Kljub številnim padcem je vozil na polno, pa čeprav je izgubljal skupni seštevek," je v cilju dejal izmučeni mladenič.

"Rekel sem si, da če se pojaviš na startu domačega svetovnega prvenstva, moraš iti do konca. Tako sem zgolj z močjo volje kolesaril do cilja, pri tem pa ves čas mislil na Primoža," je še dodal, medtem ko so Belgijski mediji hiteli poudarjati, kaj je naredil Roglič s svojo življenjsko zgodbo in svojo vztrajnostjo za svetovno kolesarstvo

Članki iz rubrike