stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.06.2017 17:13:18

Mladi Pogačar navdušil - vse

Tadej Pogačar je eden od številnih mladih slovenskih kolesarjev, ki že nekaj let opozarjajo nase. Predvsem v mladinski kategoriji sta poleg Pogačarja blestela še Žiga Jerman in Jaka Primožič, Pogačar pa je danes v kraljevski etapi dirke Po Sloveniji s petim mestom navdušil vse. Pohvalila sta ga tako Marko Polanc kot Andrej Hauptman.

Zdaj selektor članske reprezentance Andrej Hauptman je bil dve leti Pogačarjev trener v mladinski kategoriji ljubljanskega Roga, zdaj ga je predal v roke Marka Polanca, očeta Jana Polanca, ki je v zadnjih letih tako ali drugače vodil številne slovenske profesionalce.

Marko Polanc je v etapi z vzponom na Roglo, pa tudi prej, v vlogi športnega direktorja Roga dajal napotke svojim kolesarjem, ki so jih do zdaj izpolnjevali z odliko.

"V uvodnih etapah smo načrtovali, da z napadi poskusimo in z bonifikacijami oblečemo majico za najboljšega mladega kolesarja. To nam je uspelo z Žigo Jermanom. Na račun tega je dva dni nosil belo majico. Vedeli smo, da na Roglo ne bo zmogel tempa najboljših. Zato smo imeli nadomestilo Tadeja Pogačarja, ki je fantastično prišel na peto mesto v cilj in generalno. In je prevzel belo majico," je bil zadovoljen Polanc.



Še bolj je bil navdušen nad dosedanjim delom svoje ekipe, ki je celotno dirko zelo aktivna in beleži izvrstne rezultate. "To je za nas, kot bi zmagali. Poglejte našo ekipo, koliko je v povprečju stara. Mislim, da okrog 20 let. To je za nas, kot bi zmagali oziroma še več. Naredili smo si reklamo, rezultate. To je to, kar sem zahteval od svojih kolesarjev."

Nad Pogačarjevo predstavo in kolesarjenjem ob boku najboljših je bil navdušen tudi Hauptman. "Zadnji dve leti sem bil njegov trener pri mladincih. On iz leta v leto preseneča. Ne smemo pozabiti, da zaključuje maturo, na zadnjih tekmah sploh ni bil prisoten, nismo vedeli točno, koliko mu manjka tekmovalni ritem. Danes nas je spet presenetil. Lahko samo čakamo, kako se bo razvijal, ter se veselimo," je prepričan slovenski selektor, ki verjame tudi, da bo mladi Pogačar naslednji v vrsti izvrstnih slovenskih kolesarjev, kot so Primož Roglič, Jan Polanc, Simon Špilak, Matej Mohorič ...

Pogačar je že nekaj časa na radarju največjih ekip iz svetovne serije in vprašanje je, kdaj bo naredil korak naprej in se pridružil kateri od elitnih ekip. Osemnajstletnik iz Komende pravi, da se veseli prihodnosti, da ima pot začrtano, a si želi korak za korakom, brez prehitevanj.

Članki iz rubrike