Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 17.06.2017 09:58:09

Na Rogli obračun najboljših hribolazcev

Profimedia
Današnja tretja etapa kolesarske dirke Po Sloveniji bo odločilna za končno razvrstitev, saj tekmovalce iz Zreč čaka vzpon prve kategorije na Roglo, prvi kolesar na vrhu pa bo skoraj zagotovo tudi skupni zmagovalec slovenske pentlje.

Tretja etapa se bo začela ob 10.30 na celjskem Krekovem trgu in bo kolesarje peljala proti Žalcu in nazaj proti Celju, zatem pa čez Štore, Šentjur, Vojnik in Zreče, na Padeškem vrhu bo prvi vzpon, na Tinje drugi, v Slovenskih Konjicah pa se bo začelo zares.

Takrat bodo najboljši hribolazci začeli voziti svoj ritem, v Zrečah pa se bo začel vzpon proti Rogli. Gre za vzpon prve kategorije, dolg 13,7 kilometra s povprečnim naklonom 7,5 odstotka.



Prvi kolesar na vrhu bo verjetno tudi končni zmagovalec, saj je v nedeljo na sporedu le še etapa iz Rogaške Slatine do Novega mesta, ko bodo novo priložnost za etapno zmago imeli sprinterji.

V zeleni majici najboljšega kolesarja v skupni razvrstitvi bo iz Celja začel Luka Mezgec, ljubitelji kolesarstva pa upajo, da bo na Rogli prvi Jan Polanc ali kateri drugi Slovenec. Prvi favorit dirke je Poljak Rafal Majka.

Članki iz rubrike