franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 20.05.2017 10:53:28

Bardiani razmišlja o tožbi proti dopingiranima kolesarjema

Italijanska kolesarja Stefana Pirazzija in Nicolo Ruffonija bo njuna ekipa Bardiani odpustila, potem ko se je izkazalo, da sta bila tudi vzorca B omenjenih kolesarjev pozitivna.

Omenjena kolesarja sta morala še pred prvo etapo jubilejnega 100. Gira zaradi odkritja pozitivnih dopinških testov dirko zapustiti.

Pirazzi in Ruffoni sta bila pozitivna na preizkusih 25. in 26. aprila, kot je razkrila Mednarodna kolesarska zveza UCI, naj bi kolesarja zlorabila rastni hormon peptid (GHRPs). Po pravilniku UCI so kolesarja nemudoma začasno suspendirali, oba sta zahtevala še testiranje vzorca B.

Pri drugoligaški ekipi Bardiani, ki so ji organizatorji namenili eno od štirih posebnih povabil za 100. italijansko pentljo, so bili na večer pred začetkom dirke na Sardiniji šokirani, ko so izvedeli za pozitivna dopinška testa. Oba so nemudoma vrgli z Gira, zdaj, ko sta bila pozitivna tudi B-vzorca, pa ju čaka še noga pri moštvu Bardiani, ki je že začelo postopek odpovedi delovnega razmerja. Ob tem so iz moštva še sporočili, da razmišljajo tudi o civilni tožbi proti kolesarjema, s katero bi zavarovali svoj ugled in ugled pokrovitelja ekipe.

Oba kolesarja bržkone čaka daljši dopinški suspenz UCI, ekipo pa po protidopinških pravilih mednaodne zveze od 15 do 45-dnevna kazen.

Značke: kolesarstvo, doping

Članki iz rubrike