Mobilna verzija
nusa lesar Odkrito.si

Uroš Slak je bil zanjo odlična šola

Artur 3 Svet24.si

Kaj je počel Artur Štern?

Pujsa Pepa Svet24.si

Pujsa Pepa povzroča avtizem?!

termometer, zima, sneg, mraz Svet24.si

Po sneženju bo pritisnil “ruski mraz”

nails Najstnica.si

Poslovi se od lomljivih in krhkih nohtov

martina ipša Njena.si

Martina Ipša divje hujša

Sylvester Stallone Njena.si

Znani igralec ogorčeno: Nisem mrtev!

STA
STA

Uci ukrajinskemu "pretepaču" prisodil 45-dnevni suspenz

Mednarodna kolesarska zveza (Uci) je ukrajinskega kolesarja Andreja Grivka, člana ekipe Astana, kaznovala s prepovedjo tekmovanj za 45 dni zaradi incidenta, ki se je zgodil februarja med kolesarsko dirko po Dubaju. Prepoved bo začela veljati 1. maja, kar pomeni, da se ne bo mogel udeležiti prve velike dirke v sezoni, italijanske pentlje.

Grivko je predčasno končal dirko po Dubaju, saj so ga prireditelji diskvalificirali, ker je med tretjo etapo v glavo udaril vodilnega na dirki, Nemca Marcela Kittla. Grivko je Kittla, ko so se kolesarji v močnem vetru v prsi borili za najboljša mesta, udaril na začetku etape in mu razbil arkado. Kittel razen praske ni utrpel hujših poškodb, čeprav bi mu lahko Ukrajinec poškodoval levo oko, saj mu je zlomil očala.

Astana se je Kittlu in njegovi ekipi Quick-Step Floors opravičila za incident. Incident, ki ga je povzročil Grivko, se je znašel tudi na dnevnem redu disciplinske komisije mednarodne zveze, ki je Grivka zdaj suspendirala za 45 dni.

"Tej odločitvi ne bom ugovarjal. Nimam težav z njo, ampak želel bi, da je spoštovanje obojestransko. Dobro, razumem, da je kot vodilni želel v ospredje, ampak pri tem ne more izrivati kolesarjev s ceste, kar je zelo nevarno. Želel je prevzeti moje mesto, zaletaval se je vame. Z roko sem ga skušal odriniti stran, saj to, kar je počel, ni bilo v redu. Mogoče me ni razumel, ne vem. Potem ko si je zlomil očala, je bil res jezen," Grivko v izjavi, objavljeni na spletni strani cyclingnews, ni kazal prav nič obžalovanja za dejanje, ki ga je storil.

Značke: kolesarstvo , kazen