Mobilna verzija
STA
STA

Bahrajnski Slovenci da, kitajski Slovenci ne

m24.si

Kolesarska ekipa Bahrajn Merida, v kateri je med tekmovalci in v vodstvu tudi precej Slovencev, bo v naslednji sezoni lahko nastopala na tekmah najvišje ravni. Krovna zveza Uci je namreč danes ekipo uvrstila na seznam 17 moštev z licenco World Tour.

Zadnja okrepitev bahrajnske ekipe iz Slovenije je Jani Brajkovič, ki je pred dnevi sklenil dogovor z moštvom, kjer je eden od športnih direktorjev tudi Gorazd Štangelj. Že pred njim pa so bili člani tekmovalnega dela ekipe tudi Grega Bole, Borut Božič, Luka Pibernik, Domen Novak in David Per.

Uci je danes podelil licence World Tour ekipam za sezoni 2017 in 2018, med dobitniki pa je tudi bahrajnska ekipa. Prestali dobitniki licenc so AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Bora-Hansgrohe, Cannondale-Drapac, Dimension Data, Quick-Step Floors, FDJ, Lotto Soudal, Movistar, Orica-Bike Exchange, Katjuša Alpecin, LottoNL-Jumbo, Team Sky, Sunweb (nekdanji Giant-Alpecin) in Trek-Segafredo.

Večina ekip je zadržala licenco iz letošnjega leta, novinka je Bora-Hansgrohe, ki je naredila korak navzgor in se po okrepitvah (Peter Sagan in Rafael Majka) prebila med elitna moštva. Za zdaj med prejemniki licence ni kitajske ekipe TJ Sports, od katere Uci zahteva še dodatna pojasnila.

Sezona dirk na najvišji ravni, na katerih lahko sodelujejo ekipe z licenco World Tour, se bo začela v Avstraliji 17. januarja.

Obenem je Uci sporočila tudi seznam 20 ekip s kontinentalnimi licencami. To so Acqua Blue Sport, Bardiani-CSF, CCC Sprandi Polkowice, Cofidis, Delko Marseille, direct Energie, Fortuneo-Vital Concept, Gazprom-Rusvelo, Israel Cycling Academy, Manzana Postobon, Nippo-Vini Fantini, Roompot-Nederlandse Loterij, Sport Vlaanderen-Baloise, UnitedHealthcare, Veranda's Willems Crelan, Wanty-Groupe Gobert, WB Veranclassic Aqua Protect in Wilier Triestina.