franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
1 03.02.2020 23:05:33

Nov poraz Slovenije v Brnu

Nzs.si
Slovenska reprezentanca je tudi v sedmem poskusu ostala praktično brez možnosti za nastop na svetovnem prvenstvu v futsalu. Na kvalifikacijskem turnirju elitnega kroga v Brnu je po nedeljskem porazu proti Češki danes izgubila še proti Kazahstanu s 3:4 (0:1) in ostala praktično brez možnosti za preboj na letošnje SP v Litvo.

Oslabljeni Slovenci so v Brno odpotovali osvojit eno od prvih dveh mest v skupini D. Prvo namreč pomeni neposredno pot na SP, drugo pa v dodatne kvalifikacije.

A na današnji tekmi se je spet slabo začelo za Slovence, ki so se v 18. minuti znašli v zaostanku po zadetku Alberta Akbalikova. Toda Matej Fideršek je dvignil upe z golom za izenačenje v 28. minuti.

Za še več veselja je v 31. minuti poskrbel Alen Fetić z zadetkoma za 2:1. A zgolj dobro minuto in pol pozneje je Douglas Junior tekmece vrnil v igro. Borbeni slovenski igralci pa so znova udarili v 34. minuti, ko je za novo vodstvo zadel Kristjan Čujec.


A razburjenj na slovensko žalost še ni bilo konec. Leo je namreč Kazahstancem v 38. minuti priboril novo izenačenje, 35 sekund pred koncem pa je Dauren Tursagulov Kazahstanu priigral zmago.

Selektor Andrej Dobovičnik je sicer v Brno peljal Mateja Fiderška, Igorja Osredkarja, Jeremyja Bukovca, Nejca Hozjana, Roka Mordeja, Alena Fetića, Tea Turka, Klemna Duščaka, Kristjana Čujca, Žigo Čeha, Damirja Puškarja, Žana Korena in Tjaža Lovrenčiča.

Že pred tem je Češka prišla do druge zmage, potem ko je s 4:0 premagala Romune. Ti so v nedeljo premagali Kazahstan s 3:1. Do konca turnirja sta še dve tekmi, obe bosta v sredo, in sicer Slovenija - Romunija in Češka - Kazahstan.

Na SP so že uvrščene Litva, Portugalska in Rusija. Dodatne kvalifikacije pa sta si že zagotovili Finska in Hrvaška, ki bo tudi tekmec drugouvrščenega iz "slovenske" skupine. Dodatne kvalifikacije bodo 9. in 12. aprila.

Značke: futsal, kvalifikacije, sp

Članki iz rubrike