Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 14.12.2019 21:25:04

Vrhničani boljši od Ajdovcev na prvi četrtfinalni pokalni tekmi

Grega Wernig
Dobovec, Kobarid in Sevnica so že v petek prišli do zmag na uvodnih tekmah četrtfinala futsalskega pokala Terme Olimia. Danes so se jim pri tem pridružili še igrali Silika. Povratne tekme pokala bodo 17. januarja, finalni turnir četverice pa 29. februarja in 1. marca.

Državni in pokalni prvak Dobovec MB Monting je upravičil vlogo favorita in si doma proti Litiji priigral izdatno prednost pred povratno tekmo, ki bo čez dober mesec v Litiji. Domačini so povedli 1:0, zadel je Alen Fetić. Gostje so se vrnili v šesti minuti, na 1:1 je poravnal Borut Ručna. V nadaljevanju so prednjačili gostitelji, ki so z goloma Vedrana Matoševića ter Kristjana Čujca ušli na 5:1, za 6:1 pa je bil uspešen Žiga Čeh.

S prednostjo enega gola bodo v Ljutomer potovali igralci Oplasta Kobarida, ki so po 27 minutah imeli dober izid - vodstvo 2:0, zadela sta Aljaž Kusterle in Žan Koren. A so izkušeni gostje, prednjači prav strelec Aleš Marot, prišli do minimalnega poraza, za 2:1 je zadel Marot.

S konkretno prednostjo leto 2020 čakajo v Sevnici, ki je bila v gosteh s 5:1 boljša od igralcev s Škofij Bronxov. Prvi polčas se je končal brez zadetkov. V 24. minuti je Domen Krnc zadel dvakrat, upe na domači preobrat je obudil Đoša Lazarevič, Uroš Martič (2) in Sebastijan Drobne (1) pa sta poskrbela za odmevno zmago Sevnice, ki je dobila še tretjo tekmo v nizu.

Današnji dvoboj Ajdovcev in Vrhničanov pa je pripadel slednjim. Gostje z Vrhnike, vodi jih nekdanji reprezentant Mile Simeunovič, so do 32. minute nabrali pet zadetkov plusa na gostovanju v Vipavski dolini. Zadeli so Aljaž Končan, Alan Muratagić, Admir Ćosić in Stefan Popović (2). Do konca tekme sta domači poraz omilila Stevo Ignjatović in Luka Bajc.

* Zmagovalci pokala Terme Olimia:


Litija 9
Oplast 3
Puntar 3
Agencija Luvin 2
Dobovec MB-Monting 2
Proen Maribor 2
Pelikan 1
Gorica 1
Bronx Škofije 1

Značke: futsal, pokal

Članki iz rubrike