Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 08.02.2018 07:55:09

Danes bo na Euru v futsalu spet še kako VROČE: Lahko slovenski krvniki zaustavijo tudi ČAROVNIKA Ronaldinha in njegove razigrane soigralce?

Grega Wernig
Futsalsko evropsko prvenstvo v Ljubljani se bliža koncu. Danes bosta na sporedu polfinalni tekmi. Ob 18. uri se bosta za mesto v sobotnem finalu merili Rusija in Portugalska, ob 21. uri pa Kazahstan in Španija.

Rusija, ki brani srebro izpred dveh let, je v polfinale prišla po tem, ko je v četrtfinalu z 2:0 premagala Slovenijo. V skupinskem delu pa je najprej igrala 1:1 s Poljsko, nato pa še 1:1 s Kazahstanom. Portugalci na prejšnjem prvenstvu niso prišli do boja za kolajne, izpadli so v četrtfinalu. So pa tokrat v četrtfinalu gladko z 8:1 izločili Azerbajdžan, medtem ko so v skupini na prvi tekmi premagali Romunijo s 4:1, na drugi pa še s 5:3 Ukrajino. V svojih vrstah imajo Portugalci zaenkrat prvega zvezdnika prvenstva Ricardinha, ki vodi na lestvici strelcev s šestimi goli, pri vrhu pa je tudi po številu podaj, zbral je tri, in številu strelov v okvir vrat (14).

V drugem polfinalu se bo Kazahstan, branilec brona z EP 2016, srečal z branilko naslova Španijo. Kazahstanci so v četrtfinalu s 3:1 premagali Srbijo, v skupini pa so najprej s 5:1 premagali Poljsko, nato pa igrali 1:1 z Rusijo. Španci, ki tekmece zatirajo s posestjo žoge in nadzorom nad igro, so v četrtfinalu z 1:0 premagali Ukrajince, v skupini pa najprej remizirali s Francijo s 4:4, nato pa z 1:0 premagali Azerbajdžan.



Zmagovalca polfinala bosta igrala v sobotnem finalu, poraženca pa v tekmi za tretje mesto, ki bo prav tako v soboto.

Vstopnice za polfinale so še na voljo po ceni pet oziroma sedem evrov za obe dnevni tekmi.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike