Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 07.02.2018 20:31:43

Mariborske odbojkarice proti Jeniseju izgubile še drugič

Nikola Miljković
Odbojkarice Nove KBM Branika so na povratni tekmi osmine finala pokal Cev izgubile proti Jenisej Krasnojarsku z 1:3 (-24, - 21, 14, -18). Prva tekma se je končala s 3:0 za Rusinje. Mariborčanke so s tem končale omenjeno tekmovanje.

* Dvorana Lukna, gledalcev 230, sodnika: Akbulut (Turčija) in Georgiadis (Grčija).
* Nova KBM Branik: Mlakar 18, Košenina, Kaučič 4, Sužnik, Bračko 4, Vovk 14, Najdič 6, Milosavljević 1, Sobočan 9, Jerala 3, Pintar 5, Blagne, Koskelo, Krajnc 1.
* Jenisei Krasnojarsk: O. Jefimova 1, Manzjuk 9, J. Efimova 4, Bondar 9, Krjučkova, Malik 13, Frolova, Čaplina 10, Ščeglova 6, Molocova 6, Kondraškina, Peretjatko 2, Simonenko 3.

Odbojkarice Jeniseja iz Krasnojarska so si že na prvi tekmi z zmago s 3:0 na stežaj odprle vrata v osmino finala pokala Cev. V Maribor so prišle po dva niza, s katerima bi si dokončno zagotovile napredovanje, ko so povedle z 2:0, pa je trener gostij Sergej Holotov zamenjal postavo in priložnost ponudil še preostalim igralkam. To so Mariborčanke izkoristile, osvojile niz in se dostojno poslovile od omenjenega evropskega tekmovanja.

Mariborčanke so tekmo začele dobro in povedle, toda Rusinje so hitro vzpostavile ravnotežje in ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4. Prednost so povečale na pet točk (15:10), za štiri pa so vodile ob drugem tehničnem odmoru. S petimi točkami prednosti so igralke iz Krasnojarska šle v končnico, a se v njej kar namučile. Domačinke so počasi stopile zaostanek, ubranile so tri zaključne žoge za vodstvo Jeniseja, po 24:24 pa so gostje le osvojile dve točki za 1:0.



Podoben je bil tudi drugi niz. Rusinje so ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:6, Mariborčanke so po njem osvojile dve točki, novi dve so zatem dosegle gostje, nato pa so domače po zaslugi Ane Marije Vovk povedle s 14:13. Igralke iz Sibirije so končnico drugega niza do konca pripeljale bolj mirno in z manj težavami ter povedle z 2:0.

Naslednji niz je bil povsem v domeni bankirk iz štajerske prestolnice. Zavedale so se, da nimajo kaj za izgubiti, zato so zaigrale povsem sproščeno in vodile ves čas, tudi za osem točk (18:10, 19:11). Izbranke Sama Miklavca so v končnico vstopile s sedmimi točkami prednosti, pri najvišji prednosti 22:13 pa je bilo le še vprašanje časa, kdaj bodo igralke Nove KBM Branika znižale na 1:2.

Holotov je že med tretjim nizom namenil nekaj krepkih svojim odbojkaricam, ki so v četrtem nizu nato spet zaigrale bolje. Hitro so povedle, ob prvem tehničnem odmoru vodile z 8:4, toda Štajerke se še niso predale. Dosegle so dve točki, stik s tekmicami držale do desete točke, nato pa so igralke Jeniseja stopile na plin ter niz in s tem tekmo, čeprav se slovenske prvakinje niso kar tako predale, pripeljale do konca.

Najučinkovitejša igralka tekme je bila z 18 točkami Iza Mlakar.

Članki iz rubrike