Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 07.02.2018 17:39:58

Odlična gledanost futsal tekem v Stožicah

Martin Metelko
Še dva tekmovalna dneva sta do konca evropskega prvenstva v futsalu v Sloveniji, dosedanjih 16 tekem v Areni Stožice pa si je v živo ogledalo 71.694 obiskovalcev oziroma v povprečju 4481 na tekmo. Organizatorji si želijo, da bi se povprečje na zadnjih štirih tekmah še dvignilo ter da bi se čim bolj približali okrogli številko 100.000 gledalcev.

Vzporedno s futsal evforijo, na valu katere je bila Arena Stožice za tekme slovenske futsal reprezentance vsakokrat razprodana, se z odlično gledanostjo lahko pohvali tudi televizija Sportklub, ki je odkupila pravice za prenose tekem.

Po podatkih raziskovalne hiše AGB Nielsen si je vsaj eno minuto četrtfinalne tekme med Slovenijo in Rusijo ogledalo 202.195 različnih gledalcev v ciljni skupini posameznikov starejših od štirih let, medtem ko je v povprečju tekmo spremljajo 104.778 gledalcev. V primerjavi z vsemi gledalci v tej ciljni skupini, ki so v času tekme gledali televizijo, je svojo pozornost tekmi namenilo 14,56 odstotka gledalcev, v ciljni skupini moških med 25 in 64 letom pa je ta delež 20,16.



Ob štirih zadetkih Ricardinha na četrtfinalni tekmi proti Azerbajdžanu je "O Magico" z 21 goli uradno postal najboljši strelec evropskih prvenstev v zgodovini. Portugalski zvezdnik je za gol presegel Rusa Konstantina Jeremenka, na evropskih prvenstvih še nikdar ni zadel več kot šestkrat, kolikokrat je že bil uspešen v Areni Stožice, v svoji bogati karieri pa medalje z evropskega prvenstva še nima. Leta 2010, ko je Portugalska izgubila finale proti Španiji, je prvenstvo izpustil zaradi poškodbe.

Tudi danes največja športna dvorana v Sloveniji ni samevala. Posebej za futsalsko EP pripravljeno podlago je namreč preizkusilo 160 otrok, dekleta z Gimnazije Šiška, članice slovenske ženske futsal selekcije, reprezentanci Slovenije iz let 1995 in 2003, policisti (ekipi policijskih postaj Brežic in Celja) ter nogometaši Specialne olimpijade Slovenije.

Značke: futsal, ep, stožice

Članki iz rubrike